Sumem amb les Regletes de Cuisinaire

Com ja sabreu, una de les assignatures on l'assimilació de continguts és més complicada és la de matemàtiques. Les sumes, les restes, les multiplicacions i operacions més complexes com el càlcul del màxim comú divisor o el mínim comú múltiple es poden entendre més fàcilment utilitzant les Regletes de Cuisinaire.

Si no les coneixeu, es tracta d’un joc de barres de fusta de diferent mida i color, on cadascuna representa un nombre de l’1 al 10. Mitjançant composicions visuals de diferents tipus, es poden treballar totes aquestes operacions d’una manera molt més fàcil per l’alumne. 

Índex del post

Sumem amb les Regletes de Cuisinaire

En el següent vídeo us ajudem a treballar amb regletes des de zero, començant amb la suma. Aquest serà el primer d’una sèrie de clips on tractarem les següents operacions: sumes, restes, multiplicacions, divisions, mínim comú múltiple i màxim comú divisor. Avui, però, comencem amb la suma mitjançant les Regletes de Cuisinaire. Si us agrada, compartiu-lo!

Vols començar a treballar amb regletes?

Et proporcionem l’enllaç de compra d’Amazon, per si vols començar a utilitzar-les!

Comparteix aquest article…

Comparteix a whatsapp
Comparteix a twitter
Comparteix a facebook
Comparteix a pinterest
Comparteix a linkedin

Quins cursos et poden ajudar?

Crea programacions didàctiques i programacions basades en projectes per a treballar aquests i més temes. 

 • 60 hores , Educació Infantil

  Treball per projectes

  En aquest curs els docents aprendran a elaborar, revisar i validar propostes de projectes de treball mitjançant el coneixement l’anàlisi i experimentació de les seves particularitats pedagògiques, per tal de fer significatiu l’aprenentatge dels alumnes.

 • 60 hores , Educació Primària

  Programar UD competencials

  Aquesta acció formativa pretén donar pautes per a l’elaboració de les unitats didàctiques sota un enfocament competencial i de manera actualitzada amb el currículum català. Destinat a docents de primària i de secundària on cada participant disposarà dels materials i continguts de la seva etapa educativa i elaborarà una unitat didàctica de la seva especialitat. Actualitzat amb les normatives vigents, inclosa …

 • 60 hores , Educació Primària

  Avaluació: Dianes, rúbriques i portafolis

  Els canvis curriculars actuals requereixen d’una nova mirada envers una avaluació no només formativa, sinó una avaluació cada cop més formadora. Aquest canvi de mirada ens permetrà desenvolupar un currículum per competències, així com una millor atenció a la diversitat.

 • 30 hores , Educació Infantil

  Programació Educació Infantil

  Reconeix les característiques bàsiques que ha de tenir una unitat didàctica elaborada en capacitats i identifica, selecciona i combina adequadament els seus elements bàsics, així com escriu els objectius i criteris d’avaluació en clau de capacitats.

1 comentari

🏅Com fer uns bons apunts a l'aula · 8 de juny de 2021 a les 13:43

[…] Voleu veure més vídeos? Us recordem que al Doquablog trobareu un arxiu en constant amplicació amb recursos escrits i audiovisuals creats específicament per a docents com, per exemple, aquesta guia per aprendre a treballar amb Regletes de Cuisinaire. […]

Deixa un comentari

Posts anteriors

Aquí tens els últims articles que hem publicat.

Recorda que pots filtrar-los per temàtica des del menú superior
com fer uns bons apunts

Com fer uns bons apunts

En aquest vídeo us proposem una estratègia, apta per alumnes de primària i secundària, per tal d’ensenyar-los a realitzar uns bons apunts.

%d bloggers com aquest: