formaci贸 del professorat

Estrat猫gies per tenir una actitud mental positiva4 min read

La vida, qu猫 茅s? Qu猫 hi passa? Meravellosa, desconcertant, sorprenent, terrible, aclaparadora, depriment, fant脿stica... S贸n molts els adjectius que podem donar a la nostra vida. I molts els moments i les circumst脿ncies que hi esdevenen. En aquest post, expliquem qu猫 茅s l'actitud mental positiva i com afonta situacions del dia a dia.

La vida, qu猫 茅s? Qu猫 hi passa? Meravellosa, desconcertant, sorprenent, terrible, aclaparadora, depriment, fant脿stica… S贸n molts els adjectius que podem donar a la nostra vida. I molts els moments i les circumst脿ncies que hi esdevenen.
Imagina鈥檛 una mateixa situaci贸 i dues maneres diferents d鈥檃frontar-la. Hi ha docents a qui tot els suposa una c脿rrega: informes, claustres, projectes, formacions de centre, reunions, tutories… En canvi, al pol oposat hi ha aquells docents que saben veure oportunitats d鈥檃prenentatge i creixement en totes les tasques del seu dia a dia, ja sigui amb el professorat que forma part del seu claustre o amb l鈥檃lumnat i les fam铆lies.

Com afrontem les situacions del nostre dia a dia?

Si analitzem aquesta situaci贸, tenim, d鈥檜na banda, la persona que ho veu tot negre, tot negatiu, que sempre veu el vas mig buit i nom茅s centra la seva atenci贸 en els aspectes desagradables, i, de l鈥檃ltra, aquelles persones que miren de descobrir les coses positives de qualsevol moment, que s贸n conscients que mai no tot 茅s perfecte, per貌 que sempre hi ha aspectes interessants en qualsevol fase, que veuen el vas mig ple i que s鈥檈sforcen per canviar el que no els agrada del seu dia a dia.

Hi ha docents que es queixen constantment de l鈥檃lumnat i en destaquen el m茅s negatiu. I a l鈥檃ltra banda, el professorat que ressalten nom茅s els assoliments de l鈥檃lumnat i que viuen cada dificultat o contratemps com un repte interessant a superar, professorat que no es rendeix i acompanya costi el que costi. 脡s m茅s, com m茅s dif铆cil, m茅s inter猫s hi posen i m茅s s贸n els fruits que recullen de la seva tasca.

Queda clar que tots portem la nostra pr貌pia motxilla, on trobem de tot: experi猫ncies i moments 煤nics, agradables i irrepetibles, i viv猫ncies i situacions desagradables i negatives que ens han marcat per sempre. La riquesa de l鈥櫭﹕ser hum脿, i el que el fa intel路ligent i 煤nic, 茅s aquesta varietat de circumst脿ncies i la seva capacitat per superar-les i adquirir-ne un aprenentatge de totes.

脡s cert que no 茅s f脿cil mantenir una actitud mental positiva en moments dif铆cils, 茅s cert tamb茅 que no tots tenim els mateixos moments a la vida, i tamb茅 que hi ha persones amb un car脿cter innat m茅s positiu que d鈥檃ltres. Per貌 aix貌 no 茅s cap excusa per no esfor莽ar-nos, actuar i canviar tot all貌 que no ens satisf脿.

Recorda que si hi ha una cosa que sempre pots escollir i canviar 茅s l鈥檃ctitud. Potser no pots canviar el que t鈥檈st脿 passant, per貌 s铆 escollir com encaixar-ho a la teva vida.
Segur que has sentit m茅s d鈥檜n cop la t铆pica frase de Nelson Mandela: 鈥淪oc l鈥檃mo del meu dest铆, soc el capit脿 de la meva 脿nima.鈥 Doncs ell, malgrat que va estar empresonat gran part de la seva vida, no se sentia ni pres ni desgraciat, sin贸 afortunat i esperan莽at de poder contribuir a canviar i millorar el m贸n.

Segur que has sentit m茅s d鈥檜n cop la t铆pica frase de Nelson Mandela: 鈥Soc l鈥檃mo del meu dest铆, soc el capit脿 de la meva 脿nima.鈥 Doncs ell, malgrat que va estar empresonat gran part de la seva vida, no se sentia ni pres ni desgraciat, sin贸 afortunat i esperan莽at de poder contribuir a canviar i millorar el m贸n.

Com podem modificar la nostra forma d鈥檃frontar les situacions?

Existeixen estrat猫gies que poden ajudar a adoptar una actitud mental positiva a la vida i en el dia a dia.

Per acabar… una petita proposta di脿ria

Et proposem un exercici que, realitzat di脿riament, t鈥檃judar脿 a crear un h脿bit molt enriquidor perqu猫 vagis incorporant a la teva vida una actitud mental positiva: cada nit, abans d鈥檃nar a dormir, pensa i escriu les 3 coses millors que t鈥檋an passat durant el dia. Al principi et costar脿, per貌 a poc a poc veur脿s que et centres en els aspectes positius de forma m茅s r脿pida i et tornes una persona m茅s agra茂da, alegre i optimista. A m茅s, si ho escrius en un diari, tamb茅 et servir脿 en els moments dif铆cils, perqu猫 podr脿s llegir tot el que has anat anotant i veur脿s com la teva vida est脿 plena de moments meravellosos.

Si t鈥檌nteressa aprofundir m茅s sobre com tenir una actitud mental positiva, no et perdis el curs Coaching per a docents, hi ha un apartat important dedicat a l鈥檃ctitud mental positiva i molta m茅s informaci贸.

Com treballes aquesta actitud mental positiva? Quines estrat猫gies fas servir en el teu dia a dia? Explica鈥檔s-ho!

Shopping Cart
Obrir WhatsApp
1
Necessites ajuda?馃槂 Envia'ns un Whats!
Hola! 馃檵馃徏鈥嶁檧锔
Envia'ns un missatge amb el teu dubte i et contestarem de dill-div de 9 a 15h.