formació del professorat

Les claus del coaching1 min read

El docent té un paper fonamental en l'activitat educativa, ja què sobre ell recau la gran responsabilitat d'ensenyar, inculcar i inspirar els alumnes, no només coneixements sinó també valors.

Les claus del coaching

El docent té un paper fonamental en l’activitat educativa, ja què sobre ell recau la gran responsabilitat d’ensenyar, inculcar i inspirar els alumnes, no només coneixements sinó també valors. Així, la figura de l’educador va més enllà de ser un simple transmissor de dades i informació, i es converteix en un pilar bàsic en el creixement personal i emocional del seu alumnat.

A l’article Coaching per a docents que vam publicar fa gairebé tres mesos, vam definir exactament què és el coaching i per a què serveix. Avui definirem el paper del coach i en propers articles ens centrarem en les tècniques i eines bàsiques claus per al desenvolupament adequat de les sessions de coaching.

El coach és el professional que dirigeix i coordina el programa de coaching, per tant, no és un solucionador de problemes sinó un guia per a què el docent trobi la solució. Els principals punts forts d’aquesta persona són la comunicació, l’empatia, la paciència, la confiança i el respecte que aporta a qui necessita el seu suport. En el coaching per a docents, les sessions versen sobre el perfil del professor.

Els programes de coaching orientats a docents acompleixen diverses funcions:

  • Oferir consell i assessorament.
  • Proporcionar feedback constructiu.
  • Motivar i guiar.
  • Afavorir l’entrenament de situacions concretes.
  • Seleccionar i potenciar talents.
Així, el professional que guia el docent es basa en escoltar-lo activament, recollir informació, gestionar i liderar les sessions, saber donar feedback i reformular situacions.tc

Coneix i desenvolupa el coaching a l'aula

Et proposem una sèrie de cursos i articles que et poden resultar interessants per a ampliar aquest tema.

  • 30 hores

    Coaching a l’aula3 min read

    Des de: 45,00
  • 30 hores

    Coaching per a docents2 min read

    Des de: 45,00
Cistella de la compra
Obrir WhatsApp
1
Necessites ajuda?😃 Envia'ns un Whats!
Hola! 🙋🏼‍♀️
Envia'ns un missatge amb el teu dubte i et contestarem de dill-div de 9 a 15h.