formaci贸 del professorat

Com aprofitar les reunions amb Zoom6 min read

T'ajudem a treure tot el suc de l'aplicaci贸 m茅s utilitzada al m贸n docent afectat pel teletreball.
Aprofitar les reunions de zoom

Durant aquesta pand猫mia, els docents i centres educatius estan duent a terme un gran esfor莽 per mirar d鈥檃daptar-se en les noves circumst脿ncies, en molts casos, fent servir eines digitals.聽

Zoom 茅s una de les aplicacions que m茅s ha crescut en els darrers temps i 茅s per aquest motiu que, en aquest article, et volem donar un cop de m脿 per aprofitar zoom i totes les avantatges que pot oferir.

脥ndex del post

Reunions i videotrucades - Qu猫 茅s Zoom

Zoom 茅s una aplicaci贸 de videotrucades i reunions virtuals que es pot utilitzar de manera gratu茂ta, tot i que tamb茅 ofereix diversos plans de pagament que amplien les possibilitats i funcionalitats disponibles. En la versi贸 b脿sica permet videotrucades grupals de fins a 100 participants, de 40 minuts de durada i gravaci贸 de la reuni贸.聽

Entre altres funcions interessants destaquen la possibilitat d鈥檋abilitar sales d鈥檈spera, sincronitzar les nostres reunions amb Google Calendar, el mode pissarra o l鈥檕pci贸 de millorar l鈥櫭爑dio de la trucada.聽A continuaci贸 us convidem a con猫ixer algunes de les principals funcionalitats que creiem que us seran de gran utilitat a l鈥檋ora d鈥aprofitar zoom, tant per a les vostres reunions docents, tutories o classes virtuals amb els vostres alumnes.

Habilitar les sales d鈥檈spera de zoom

El primer que cal saber 茅s que totes les reunions de zoom existeix la figura de l鈥檃mfitri贸, la persona que ha convocat la reuni贸 i que, durant la videotrucada, disposar脿 d鈥檃lgunes opcions de moderaci贸. Una d鈥檃questes opcions 茅s la d鈥檋abilitar les sales d鈥檈spera de zoom.

aprofitar zoom a l'aula

En aquesta funci贸, els convidats a la reuni贸 hauran d鈥檈sperar a que l鈥檃mfitri贸 els hi concedeixi perm铆s per tal d鈥檃ccedir a la videotrucada. Les sales d鈥檈spera de Zoom es poden activar des de les opcions de seguretat, un cop ens trobem dins d鈥檜na videotrucada o en les opcions de 鈥渞euni贸鈥 si programem una videotrucada amb antelaci贸.

Habilitar les sales d鈥檈spera de Zoom 茅s interessant, per una banda, per tenir cert control de qui entra a la reuni贸 i, per una altra, assegurar que ho tenim tot preparat abans que els assistents a una reuni贸 o videotrucada puguin accedir.

Mode pissarra amb zoom

Seguim amb una altra de les funcionalitats de Zoom que creiem que us podran resultar molt interessants, ja que resulta especialment 煤til per a tot el personal implicat en el m贸n educatiu: el mode pissarra. Com imaginareu, el seu nom ja dona algunes pistes.

mode pissarra zoom

Per activar aquesta funci贸, en primer lloc, caldr脿 iniciar una nova reuni贸. Un cop dins de la videotrucada, clicarem sobre el bot贸 de compartir pantalla, el qual ens obrir脿 una nova finestra on podrem seleccionar que volem compartir amb la resta de participants, en aquest cas triarem l鈥檕pci贸 鈥減issarra鈥.

aprofitar zoom pissarra

Un cop activat el mode pissarra, tant vosaltres com els participants de la reuni贸 podreu veure una pantalla en blanc en la qual dibuixar i escriure gr脿cies a un seguit d’eines compartides. El mode pissarra 茅s especialment interessant en les classes virtuals per il路lustrar alguns conceptes de manera gr脿fica.

Sincronitzar reunions amb Google Calendar

Seguim amb les estrat猫gies per aprofitar Zoom, ara amb una de les altres funcionalitats interessants que ens permetran aprofitar Zoom al m脿xim: la de sincronitzar reunions amb Google Calendar. Podeu veure com fer-la a continuaci贸.

zoom google calendar

D鈥檃questa manera, cada cop que programem una reuni贸 es podr脿 crear un nou esdeveniment en el calendari triat, des del qual tindrem, tamb茅, l鈥檈nlla莽 per accedir a la reuni贸 o convidar als assistents mitjan莽ant una convocat貌ria del calendari.

zoom google calendar aula

Per dur a terme aquesta integraci贸 cal accedir a Zoom a trav茅s de qualsevol navegador i entrar a les opcions del vostre perfil. Al final de la p脿gina de configuraci贸 trobareu l鈥檈nlla莽 per integrar serveis de calendari extern, entre els quals hi ha l鈥檕pci贸 de Google Calendar.

audio zoom

Millorar la imatge i l鈥櫭爑dio de Zoom

Repassant totes les estrat猫gies per聽aprofitar聽Zoom聽i les seves caracter铆stiques us recomanem, tamb茅, que doneu un cop d’ull a les opcions disponibles per millorar tant la imatge com l鈥櫭爑dio de zoom. Amb aquest canvi donareu un extra de qualitat a les vostres reunions. Per fer-ho, teniu a la vostra disposici贸 diverses opcions en la pantalla d鈥檃justaments.

Us recomanem les seg眉ents:

  • Seleccionar l’opci贸 HD (alta definici贸) per al v铆deo
  • Activar alguna de les opcions per reduir el soroll de fons, segons les vostres necessitats
  • Seleccionar els dispositius d鈥檈ntrada (micro) i sortida (altaveus o auriculars) en cas que en tingueu disponibles i escollir sempre el millor dispositiu
  • Configurar una imatge de fons, en cas que no preferiu que aparegui el fons real que teniu en l鈥檈mpla莽ament des del qual feu la videotrucada

Tenint en compte aquestes senzilles recomanacions, aconseguireu millorar tant la imatge que es retransmet com l鈥櫭爑dio de zoom en les vostres reunions i videotrucades.

Dominar les dreceres de teclat

Un altre dels elements interessants d鈥檃questa aplicaci贸, disponible tamb茅 en tota mena de programes i aplicacions similars, 茅s l’opci贸 de fer servir dreceres de teclat per dur a terme diverses accions 脿gilment. Una drecera de teclat 茅s una combinaci贸 de dues o tres tecles que ens permeten fer, de manera r脿pida i senzilla, alguna de les accions m茅s habituals.

Windows

Mac

Aixecar la m脿

Alt+Y

Opt+Y

Canviar la vista d鈥檕rador

Alt+F1

+Majus+W

Comen莽ar / acabar pantalla compartida

Alt+Majus+S

+Majus+T

Iniciar gravaci贸 local

Alt+R

+Majus+R

Iniciar gravaci贸 al n煤vol

Alt+C

+Majus+C

Pausar o reprendre la grabaci贸

Alt+P

+Majus+P

Silenciar/activar micr貌fon

Alt+A

+Majus+A

Silenciar/activar 脿udio per tots excepte l鈥檃mfitri贸

Alt+M

+Crtl+M

Activar el micr貌fon un moment

Mantenir polsada la barra espaiadora

Si voleu con猫ixer totes les dreceres disponibles, tant per a Windows, iOS o Linux, podeu revisar la p脿gina d鈥檃juda de l鈥檃plicaci贸, en la qual estan llistades totes les opcions, disponible aqu铆

Esperem que amb aquests trucs i consells pugueu aprofitar Zoom per a les vostres reunions amb els companys docents, a les tutories amb les fam铆lies o b茅 per dur a terme sessions de classe amb els vostres alumnes.

Si coneixeu altres trucs o ens voleu esmentar alguna recomanaci贸 pr貌pia, no dubteu a deixar-nos les vostres aportacions a la caixa de comentaris.聽

En el cas de voler seguir ampliant coneixements en eines digitals, us fem mem貌ria del post dedicat a com tractar l’educaci贸 emocional mitjan莽ant TikTok, consultable聽aqu铆. Tamb茅 us pot resultar interessant saber com poder publicar imatges de nens a l’escola amb seguretat.

Fins aviat!

Comparteix aquest article…

Amplia les teves compet猫ncies sobre el tema d'avui amb aquests cursos

Millora la comunicaci贸 entre tots els components del centre educatiu, utilitza eines digitals o refina les teves capacitats docents amb els nostres cursos de Coaching inclosos al perfil professional de Diversitat.

  • Educaci贸 Secund脿ria

    Introducci贸 a la comunicaci贸3 min read

    0,00

Feu un comentari

L'adre莽a electr貌nica no es publicar脿. Els camps necessaris estan marcats amb *

Posts anteriors

Aqu铆 tens els 煤ltims articles que hem publicat.

Recorda que pots filtrar-los per tem脿tica des del men煤 superior
Cistella de la compra
Obrir WhatsApp
1
Necessites ajuda?馃槂 Envia'ns un Whats!
Hola! 馃檵馃徏鈥嶁檧锔
Envia'ns un missatge amb el teu dubte i et contestarem de dill-div de 9 a 15h.