formació del professorat

Torna Educació 0-6 – La Jornada dedicada a Educació Infantil a Albatàrrec4 min read

En aquesta nova edició d'Educació 0-6 dedicada a professorat d'infantil de 0 a 6 anys es treballaràn els itineraris pràctics.
Educació infantil Educació 0-6

Els docents d’infantil estan d’enhorabona! Torna la jornada dedicada a tot el professorat d’aquesta etapa educativa, aquest any encarada a oferir eines i estratègies pràctiques per a treballar tant les habilitats de l’alumnat com les de l’equip que compon el claustre.

Vols conèixer que s’oferirà durant la jornada i quins avantatges et pot oferir assistir-hi com a docent? Pots accedir a la web oficial d’Educació 0-6 o, si vols, pots llegir-te els cinc cèntims que et fem a continuació. Ho tenim tot per la mà, ja que Doqua és un dels organitzadors principals de la jornada!

tallers i reconeguts com a formació permanent

“Saber-ne més per poder ensenyar millor” és el lema d’aquesta jornada educativa. Per això, Educació 0-6 començarà amb dues ponències, una encarada al desenvolupament del pensament matemàtic i l’altra centrada a aplicar la neuroeducació a l’etapa d’Infantil.

Després del dinar, els assistents tindràn l’oportunitat de realitzar dos tallers, d’entre tres a escollir: un de matemàtiques, un de llengua i un de moviment. A més, tots els assistents a la jornada podran obtenir un certificat que els acreditarà l’assistència com a una formació reconeguda pel Departament de 15 hores. El tema principal són, doncs, els itineraris pràctics, perquè la intenció de la jornada és oferir un recorregut útil als docents on obtenir eines pel seu dia a dia.

itineraris practics edu06

El Programa d'Educació 0-6

La jornada tindrà lloc a Albatàrrec el pròxim 22 d’octubre, de les 9:00 a les 18:00, amb el dinar inclòs. A continuació, compartim el programa de la jornada:

9:00 – 9:30 h.

Acreditacions i recepció dels assistents

9:30 – 10:00 h.

Inici de la jornada, presentada i dinamitzada per Mario Serrano

10:00 – 11:30 h.

Ponència

Àngel Alsina: Recursos i estratègies per al desenvolupament del pensament matemàtic dels 0 als 6 anys

11:30 – 12:00 h.

Pausa cafè amb esmorzar

12:00 – 13:30 h.

Ponència

Ares González: Neuroeducación en educación infantil, ¿cómo hacerlo?

13:30 – 14:00 h.

Taula rodona i preguntes amb els ponents

14:00 – 15:30h.

Dinar

15:30 – 17:00 h.

Tarda de tallers pràctics! Cada assistent, en el moment d’inscriure’s, ha de seleccionar dos de tres tallers proposats.

Taller Mates: Rosada Matemàtica. Núria Cardet i Maria Ricart

Taller Llengua: Llenguatge amb Montessori. Raúl Puga i Marina Payró

Taller Moviment: Transitant Espais. Marta Casals i Jordina Solsona

El primer taller es durà a terme de 15:30 a 16:15h i el segon de 16:15 a 17h.

17:00 – 17:30h.

Conclusions i torn obert de paraules

18:00.

Fi de la jornada i sorpresa final

Les ponències d'Educació 0-6

Recursos i estratègies per desenvolupar el pensament matemàtic dels 0 als 6 anys 

Àngel Alsina. Partint dels plantejaments de l’Enfocament dels Itineraris d’Ensenyament de les Matemàtiques (EIEM), en la primera part es presentaran diverses orientacions sobre com planificar i gestionar situacions d’aprenentatge de les matemàtiques a les primeres edats a partir de l’exploració de l’entorn, la manipulació, l’experimentació i el joc. En la segona part es mostraran múltiples exemples de recursos i activitats implementades al 0-3 i al 3-6 per desenvolupar coneixements matemàtics de diversa naturalesa.

Neuroeducación en educación infantil, ¿cómo hacerlo? 

Ares González. En aquesta ponència, es tractaran quatre grans punts: Com aprenen els nens, com podem dur-ho a terme a l’aula. També coneixerem alguns dels mites de l’aprenentatge i aprendrem a dissenyar espais de joc i aprenentatge per a l’Educació Infantil.

Els tallers d'Educació 0-6

  • Rosada Matemàtica (Taller de Mates): En aquest taller es presentaran gotes geomètriques (situacions d’aprenentatge) de sentit geomètric, lògic… per tal d’ampliar la mirada geomètrica del docent de 0 a 6 anys. Serà un taller dirigit per Núria Cardet i Maria Ricart. 
Educació 0-6 taller
  • Llenguatge amb Montessori (Taller de Llengua): En aquest taller els docents es posaran en la pell d’un infant que tot just comença a escriure i llegir, tot mitjançant el mètode Montessori. Serà un taller dirigit per Raúl Puga i Marina Payró. 
Educació 0-6 taller 2
  • Transitant Espais (Taller de Moviment): En aquest taller es descobriran altres maneres de treballar el moviment corporal, a través de la invitació que ens realitza cadascun dels espais dissenyats. Per fer-ho, es participarà en la creació de diferents propostes d’espais per després viure’ls des del moviment, posant el cos en relació amb aquests. Serà un taller dirigit per Marta Casals i Jordina Solsona. 
Educació 0-6 taller 3

Inscriu-te o apunta't al sorteig per rebre 2 entrades

Et pots inscriure a la jornada accedint directament a la pàgina d’inscripció, aquí. D’altra banda, també pots provar sort! En aquest moment, els organitzadors de la jornada ofereixen dues invitacions gratuïtes a la jornada participant en el seu sorteig d’Instagram, pots consultar-ne les bases, aquí.


Anima’t a impulsar les teves capacitats com a docent d’Educació Infantil i uneix-te a la resta d’assistents a Educació 0-6. També ens podràs conèixer visitant-nos al nostre stand i provant sort amb la petita activitat que tenim preparada! Ens ho passarem genial i acomiadarem la jornada amb una sorpresa final. Fins llavors!

Comparteix aquest article…

Posts anteriors

Aquí tens els últims articles que hem publicat.

Recorda que pots filtrar-los per temàtica des del menú superior
Cistella de la compra
Obrir WhatsApp
1
Necessites ajuda?😃 Envia'ns un Whats!
Hola! 🙋🏼‍♀️
Envia'ns un missatge amb el teu dubte i et contestarem de dill-div de 9 a 15h.