Claus per promoure la curiositat i la motivaci贸 de l’alumnat

La curiositat i la motivaci贸 de les persones 茅s la que mou la ment -la fa pensar, actuar, decidir, indagar, provar, comprovar, combinar elements, extreure conclusions, buscar... Anem a parlar-ne en aquest post.

Claus per a promoure la curiositat

La curiositat, la motivaci贸, les inquietuds, les passions de la persona estimulen a la ment i la fan m茅s productiva.

La curiositat i la motivaci贸 de les persones 茅s la que mou la ment -la fa pensar, actuar, decidir, indagar, provar, comprovar, combinar elements, extreure conclusions, buscar…

El fet que la ment estigui activa 茅s el que permet construir xarxes de coneixements a trav茅s d鈥檈xperi猫ncies, de viv猫ncies, de resultats aconseguits, d鈥檌nformacions, de reflexions, et莽. Aquestes xarxes s贸n les que ens ajudaran en situacions posteriors a partir d鈥檃quests coneixements per anar millorant i ampliant aquestes estructures mentals.

Una de les formes d鈥檃favorir-ho 茅s mitjan莽ant exercicis on es plantegin reptes, ja qu猫 els provoca聽inter猫s, motivaci贸 i ganes d鈥檃nar a m茅s. Per exemple, que dibuixin tot el que se鈥檒s passi per la ment utilitzant nom茅s 8 l铆nies; intentar fer tots els moviments possibles emprant nom茅s les cames; anomenar totes les coses que es pot fer amb una capsa de cartr贸; anomenar paraules que no tinguin la lletra 鈥淓鈥 durant un minut; entre tantes altres.

La imatge de FRATO ens mostra nens experimentant, expressant-se a trav茅s del dibuix, manipulant fang per descobrir-ne les propietats i possibilitats, nens que descobreixen les seves habilitats motrius, una nena investigant els moviments d鈥檜na barca en un toll d鈥檃igua… Aix貌 茅s el que hem de promoure a les aules. Cal ensenyar als alumnes a pensar per ells mateixos, a tenir una ment inquieta que indaga i experimenta, una ment curiosa.

Com podem motivar i motivar-nos?

Et presentem els cursos que et poden ajudar a millorar la relaci贸 alumne – fam铆lies – companys a l’escola.

 • 30 hores , Digital

  Comunicaci贸 amb l’煤s de les TIC

  Aquest curs per a docents aprendr脿s a millorar la comunicaci贸 entre els tres agents del centre educatiu: docents, alumnes i fam铆lies. Establir脿s canals de di脿leg eficients aprofitant les eines digitals del present i aprendr脿s a abordar temes com la resoluci贸 de conflictes, la comunicaci贸 amb l’alumnat o les reunions entre docents.

  Curs reconegut pel Departament.

 • 30 hores , Diversitat i educaci贸 especial

  Coaching a l’aula

  En aquest curs per a docents, aprendr脿s a utilitzar el coaching com a eina per a millorar les classes, amb t猫cniques senzilles i pr脿ctiques per a optimitzar la relaci贸 amb els tres agents educatius: alumnes, fam铆lies i docents.

  Curs reconegut pel Departament.

 • 30 hores , Diversitat i educaci贸 especial

  Coaching per a docents

  Coneix les habilitats comunicatives i emocionals que t’ofereix el coaching orientat a l’educaci贸 i apr猫n a ajudar a l’alumnat a identificar-les i gestionar-les per a un correcte desenvolupament dins i fora de l’aula.

  Curs reconegut pel Departament