Intel路lig猫ncies m煤ltiples: la musical

Ja hem parlat en altres ocasions de la Teoria de les Intel路lig猫ncies M煤ltiples proposada per Howard Gardner, de les diferents capacitats i habilitats que intervenen en cadascuna d'elles i de la seva relaci贸n amb la creativitat dels alumnes. A partir d'avui comencem una relaci贸 d'articles per explicar amb m茅s profunditat les diferents intel路lig猫ncies definides pel psic貌leg estadounidenc. A continuaci贸 expliquem la intel路lig猫ncia musical.

Ja hem parlat en altres ocasions de la Teoria de les Intel路lig猫ncies M煤ltiples proposada per Howard Gardner, de les diferents capacitats i habilitats que intervenen en cadascuna d’elles i de la seva relaci贸 amb la creativitat dels alumnes. A partir d’avui comencem una relaci贸 d’articles per explicar amb m茅s profunditat les diferents intel路lig猫ncies definides pel psic貌leg estadounidenc. A continuaci贸 expliquem la intel路lig猫ncia musical.

La capacitat musical 茅s l’habilitat d’expressar-se mitjan莽ant formes musicals. Aquesta intel路lig猫ncia inclou facilitats en el cant dins de qualsevol g猫nere musical, de tocar un instrument perfectament, de dirigir una orquestra o algun altre tipus de conjunt de m煤sics, compondre tota mena de ritmes i de tenir determinada apreciaci贸 musical.
La intel路lig猫ncia musical va m茅s enll脿 d’interpretar i compondre peces amb ritme, timbre i to, i inclou la capacitat d’apreciar la qualitat i jutjar. Precisament degut a aquest grau d’exig猫ncia es relaciona amb les intel路lig猫ncies espacial, ling眉铆stica i corporal-cinest猫sica, ja qu猫 requereix uns determinats processos mentals de coordinaci贸 i desenvolupament ling眉铆stic.
Per desenvolupar aquest perfil d’intel路lig猫ncia en els alumnes cal treballar amb una bona educaci贸 musical des de ben petits per estimular l’o茂da, el ritme, el to i millorar l’habilitat amb pr脿ctiques cont铆nues i diverses.

Vols con猫ixer m茅s en profunditat les intel路lig猫ncies i els principis neurociet铆fics per a treballar-los a l’aula? Et proposem tres cursos que et poden resultar interessants…

 • 80 hores , Diversitat i educaci贸 especial

  Diversitat amb ed. emocional

  Aquest curs online d’atenci贸 a la diversitat t’apropar脿s als continguts curriculars i les compet猫ncies dels alumnes tenint present el component emocional d’aquests. Mitjan莽ant les diferents activitats del curs per a docents, et familiaritzar脿s amb les compet猫ncies emocionals i les aplicar脿s seguint les millors estrat猫gies.

  Curs reconegut pel Departament.

 • 30 hores , Educaci贸 Infantil

  Neuroeducaci贸 i creativitat a l’aula

  En aquest curs per a docents comprendr脿s l’estructura dels estudis neurocient铆fics que estudien com es desenvolupa la creativitat. T’oferirem diferents t猫cniques i pr脿ctiques per a potenciar la creativitat i la imaginaci贸 dels teus alumnes.

  Curs reconegut pel Departament.

 • 30 hores , Diversitat i educaci贸 especial

  Introducci贸 a l’educaci贸 emocional

  Incorpora diferents habilitats emocionals 煤tils per ajudar a l’alumnat. Identifica les possibles particularitats de cada alumne i apr猫n a gestionar-les per a un correcte desenvolupament dins i fora de l’aula. 脡s un curs d’educaci贸 emocional apte per a docents de qualsevol etapa educativa.

  Curs reconegut pel Departament.