Intel·ligències múltiples: la lingüística

La setmana passada vam començar una sèrie d'articles més específics sobre les intel·ligències múltiples definides pel psicòleg estadounidenc Howard Gardner. Ja hem tractat les característiques de la intel·ligència musical, avui entrarem en profunditat a explicar la intel·ligència lingüística i tots els aspectes relacionats amb aquesta.
La setmana passada vam començar una sèrie d’articles més específics sobre les intel·ligències múltiples definides pel psicòleg estadounidenc Howard Gardner. Ja hem tractat les característiques de la intel·ligència musical, avui entrarem en profunditat a explicar la intel·ligència lingüística i tots els aspectes relacionats amb aquesta.
La intel·ligència lingüística defineix l’habilitat i la capacitat d’utilitzar el llenguatge, ja sigui escrit o parlat, i de desenvolupar-lo al màxim nivell. El llenguatge és universal i el seu aprenentatge és molt semblant a totes les cultures independentment de l’idioma. A més a més, fins i tot en els casos de les persones sordes, la llengua dels signes els permet comunicar-se i elaborar frases senzilles. Comprendre l’ordre i el significat de les paraules en l’escriptura, la lectura, durant l’escolta i al parlar està regit per aquesta intel·ligència, així com l’habilitat de parlar i escriure eficaçment. Per desenvolupar i millorar-la és recomanable potenciar la lectura oral, escriure diaris, realitzar presentacions, participar en debats i treballar amb ordinadors i gravadores per treballar amb l’expressió oral i analitzar el discurs. Aquest tipus d’intel·ligència està orientada a determinats perfils professionals, entre els quals destaquen els dels escriptors, periodistes, poetes, líders polítics o religiosos… Millorar la capacitat lingüística permet crear una comunicació més completa i satisfactòria, fet que repercuteix en la resta d’intel·ligències.

Vols conèixer més en profunditat les intel·ligències i els principis neurocietífics per a treballar-los a l’aula? Et proposem tres cursos que et poden resultar interessants…

 • 80 hores , Diversitat i educació especial

  Diversitat amb ed. emocional

  Aquest curs online d’atenció a la diversitat t’aproparàs als continguts curriculars i les competències dels alumnes tenint present el component emocional d’aquests. Mitjançant les diferents activitats del curs per a docents, et familiaritzaràs amb les competències emocionals i les aplicaràs seguint les millors estratègies.

  Curs reconegut pel Departament.

 • 30 hores , Educació Infantil

  Neuroeducació i creativitat a l’aula

  En aquest curs per a docents comprendràs l’estructura dels estudis neurocientífics que estudien com es desenvolupa la creativitat. T’oferirem diferents tècniques i pràctiques per a potenciar la creativitat i la imaginació dels teus alumnes.

  Curs reconegut pel Departament.

 • 30 hores , Diversitat i educació especial

  Introducció a l’educació emocional

  Incorpora diferents habilitats emocionals útils per ajudar a l’alumnat. Identifica les possibles particularitats de cada alumne i aprèn a gestionar-les per a un correcte desenvolupament dins i fora de l’aula. És un curs d’educació emocional apte per a docents de qualsevol etapa educativa.

  Curs reconegut pel Departament.