formaci贸 del professorat

Com incentivar l’espontane茂tat dels alumnes?2 min read

Els alumnes s贸n espontanis i dins d鈥檃questa espontane茂tat hi entra la creativitat. Cal tenir en compte les primeres idees i sensacions que passen per la ment humana, ja qu猫 de vegades s贸n desestimades precipitadament.

Com incentivar l'espontane茂tat dels alumnes?

Els alumnes s贸n espontanis i dins d鈥檃questa espontane茂tat hi entra la creativitat. Cal tenir en compte les primeres idees i sensacions que passen per la ment humana, ja qu猫 de vegades s贸n desestimades precipitadament.

Quan es parla d鈥檈spontane茂tat ens referim al primer que ens passa pel cap, sense pensar en si 茅s correcte o no. 脡s una habilitat pr貌pia dels m茅s petits, les 聽respostes dels quals s贸n ocurrents i, fins i tot, fora de la l貌gica de l鈥檃dult. Per exemple, un nen en una exposici贸 d鈥檃rt d鈥檜n pintor fam贸s, en concret davant d鈥檜n quadre on s鈥檈spera que tothom hi vegi un cavall pasturant en un prat, pot observar-hi un cavaller lluitant contra dinosaures que volen destrossar la lluna. 脡s una visi贸 incorrecta? Doncs no, tot al contrari, 茅s una resposta que sorgeix de l鈥檈spontane茂tat de la ment del nen en aquell moment. I 茅s que a tots ens venen pensaments a la ment, per貌, la societat ens ha fet perdre aquesta espontane茂tat i hem apr猫s a dir el que s鈥檈spera que diguem segons la situaci贸 i/o el context.

Doncs b茅, el primer que hem d鈥檃prendre per afavorir l鈥檈spontane茂tat dels alumnes 茅s a no emetre valoracions ni judicis de les respostes dels nostres alumnes. Normalment, a les aules es fan preguntes, sorgeixen di脿legs, converses i, l鈥檃dult, acaba valorant i decidint qu猫 茅s correcte i qu猫 no, qu猫 茅s v脿lid i qu猫 no. Aquest fet fa que es freni l鈥檈spontane茂tat dels alumnes, els quals acaben decidint fer un vot de silenci i guardar la seva resposta per no equivocar-se o per por a qu猫 no sigui ben jutjada.

Aix铆 doncs, el que cal fer 茅s afavorir que els nens i les nenes s鈥檈xpressin lliurement, sent entre ells mateixos els qui valorin si estan en el cert o no i animant-los a fer les comprovacions necess脿ries, sempre i quan sigui possible.

Quins cursos et poden ajudar?

Deixa anar la teva imaginaci贸 i i potencia la creativitat dels teus alumnes aprofundint en neuroeducaci贸 i arts pl脿stiques! Des de Doqua, et proposem diverses formacions que et poden ajudar.

  • 30 hores

    Pl脿stica inicial3 min read

    45,0055,00
  • 30 hores

    Pl脿stica avan莽at3 min read

    45,0055,00
Shopping Cart
Obrir WhatsApp
1
Necessites ajuda?馃槂 Envia'ns un Whats!
Hola! 馃檵馃徏鈥嶁檧锔
Envia'ns un missatge amb el teu dubte i et contestarem de dill-div de 9 a 15h.