L’educaci贸 emocional com a eina d’aprenentatge

Els programes acad猫mics convencionals centren la seva din脿mica en l'ensenyament de mat猫ries i assignatures, per貌 no inclouen l'educaci贸 emocional, una innovaci贸 educativa que respon a les actuals necessitats socials. En parlem en aquest post.

L'educaci贸 emocional com a eina d'aprenentatge

Els programes acad猫mics convencionals centren la seva din脿mica en l’ensenyament de mat猫ries i assignatures, per貌 no inclouen l’educaci贸 emocional, una innovaci贸 educativa que respon a les actuals necessitats socials.
El principal objectiu de l’educaci贸 emocional 茅s desenvolupar les compet猫ncies emocionals de l’individu en diversos 脿mbits:

Consci猫ncia emocional

Regulaci贸 emocional

Autogesti贸

Intel路lig猫ncia interpersonal

Habilitats de vida

Benestar

Potenciar aquestes aptituds personals 茅s un complement indispensable per millorar paral路lelament el desenvolupament cognitiu, i aix铆 formar els elements essencials de la personalitat integral. Per tant, l’educaci贸 emocional 茅s un proc茅s educatiu continu i permanent, que requereix temps i ha d’estar present durant la formaci贸 acad猫mica i personal al llarg de tota la vida.

Degut a aquest enfocament que engloba i enlla莽a la vessant interpersonal amb la cognitiva, l’educaci贸 emocional s’ha posicionat com una eina d’aprenentatge per millorar tend猫ncies, comportaments i actituds constructives i disminuir les destructives, especialment en els nens i els m茅s joves. Aix铆, aquesta nova disciplina s’ha convertit en una ajuda per definir estrat猫gies i proporcionar recursos per afrontar-se a les inevitables experi猫ncies de la vida.

Aquesta eina per la vida quotidiana permet reconduir pensaments i accions inapropiades, fruit de la manca de control emocional, el qual pot derivar en estr猫s, ansietat, depressi贸, viol猫ncia i anor猫xia, i altres comportaments de risc que poden derivar en el consum de drogues o el su茂cidi. Educar per redirigir aquestes circumst脿ncies requereix dels professionals i els m猫todes adients, que ajudaran a consolidar la compet猫ncia emocional adquirida segons les experi猫ncies viscudes.

vols con猫ixer m茅s sobre les emocions?

Justament d’aix貌 茅s del que tracta el curs “Com atendre la diversitat amb educaci贸 emocional” on, podreu con猫ixer, etapa a etapa educativa, cadascuna de les compet猫ncies emocionals i com treballar-les a l’aula.

 • 80 hores , Diversitat i educaci贸 especial

  Diversitat amb ed. emocional

  Aquest curs online d’atenci贸 a la diversitat t’apropar脿s als continguts curriculars i les compet猫ncies dels alumnes tenint present el component emocional d’aquests. Mitjan莽ant les diferents activitats del curs per a docents, et familiaritzar脿s amb les compet猫ncies emocionals i les aplicar脿s seguint les millors estrat猫gies.

  Curs reconegut pel Departament.

 • 30 hores , Educaci贸 Infantil

  Neuroeducaci贸 i creativitat a l’aula

  En aquest curs per a docents comprendr脿s l’estructura dels estudis neurocient铆fics que estudien com es desenvolupa la creativitat. T’oferirem diferents t猫cniques i pr脿ctiques per a potenciar la creativitat i la imaginaci贸 dels teus alumnes.

  Curs reconegut pel Departament.

 • 30 hores , Diversitat i educaci贸 especial

  Introducci贸 a l’educaci贸 emocional

  Incorpora diferents habilitats emocionals 煤tils per ajudar a l’alumnat. Identifica les possibles particularitats de cada alumne i apr猫n a gestionar-les per a un correcte desenvolupament dins i fora de l’aula. 脡s un curs d’educaci贸 emocional apte per a docents de qualsevol etapa educativa.

  Curs reconegut pel Departament.