formació del professorat

L’educació emocional com a eina d’aprenentatge2 min read

Els programes acadèmics convencionals centren la seva dinàmica en l'ensenyament de matèries i assignatures, però no inclouen l'educació emocional, una innovació educativa que respon a les actuals necessitats socials. En parlem en aquest post.

L'educació emocional com a eina d'aprenentatge

Els programes acadèmics convencionals centren la seva dinàmica en l’ensenyament de matèries i assignatures, però no inclouen l’educació emocional, una innovació educativa que respon a les actuals necessitats socials.
El principal objectiu de l’educació emocional és desenvolupar les competències emocionals de l’individu en diversos àmbits:

Consciència emocional

Regulació emocional

Autogestió

Intel·ligència interpersonal

Habilitats de vida

Benestar

Potenciar aquestes aptituds personals és un complement indispensable per millorar paral·lelament el desenvolupament cognitiu, i així formar els elements essencials de la personalitat integral. Per tant, l’educació emocional és un procés educatiu continu i permanent, que requereix temps i ha d’estar present durant la formació acadèmica i personal al llarg de tota la vida.

Degut a aquest enfocament que engloba i enllaça la vessant interpersonal amb la cognitiva, l’educació emocional s’ha posicionat com una eina d’aprenentatge per millorar tendències, comportaments i actituds constructives i disminuir les destructives, especialment en els nens i els més joves. Així, aquesta nova disciplina s’ha convertit en una ajuda per definir estratègies i proporcionar recursos per afrontar-se a les inevitables experiències de la vida.

Aquesta eina per la vida quotidiana permet reconduir pensaments i accions inapropiades, fruit de la manca de control emocional, el qual pot derivar en estrès, ansietat, depressió, violència i anorèxia, i altres comportaments de risc que poden derivar en el consum de drogues o el suïcidi. Educar per redirigir aquestes circumstàncies requereix dels professionals i els mètodes adients, que ajudaran a consolidar la competència emocional adquirida segons les experiències viscudes.

vols conèixer més sobre les emocions?

Justament d’això és del que tracta el curs “Com atendre la diversitat amb educació emocional” on, podreu conèixer, etapa a etapa educativa, cadascuna de les competències emocionals i com treballar-les a l’aula.

  • 80 hores

    Diversitat amb ed. emocional3 min read

    Des de: 140,00
Cistella de la compra
Obrir WhatsApp
1
Necessites ajuda?😃 Envia'ns un Whats!
Hola! 🙋🏼‍♀️
Envia'ns un missatge amb el teu dubte i et contestarem de dill-div de 9 a 15h.