formació del professorat

Recursos i idees per treballar el nadal a l’aula4 min read

Hi ha multitud d'opcions per dinamitzar el nadal a l'aula a través d'activitats. En aquest post, en repassem algunes d'elles.
Recursos i idees per treballar el Nadal a l'aula

És època de tenir al cap el Nadal, les festes, el temps en família i, sobretot si un és docent, el Nadal a l’aula. Ara són moments que cal planificar perquè el darrer mes de l’any és el que menys temps es té per treballar a l’escola. 

És per això que anem a fer-vos algunes propostes de com treballar el Nadal a l’aula. Us proposem un seguit de tallers, algunes obres de teatre o fins i tot alguns imprimibles per tal que pugueu treure-li més suc a aquesta època. Anem a veure-les!

recursos i idees per treballar el nadal 1

Tallers de nadal

El darrer mes de l’any a les escoles és una mica caòtic, així que us fem diferents propostes que podeu plantejar a l’alumnat a mode de tallers:

Tapes de nadal

Arriba el final de trimestre i, una de les formes de treballar el Nadal a l’escola és engalanant les tapes dels àlbums trimestrals. A la web Més Que Tapes, trobareu inspiració a dojo. No ho dubtem!

Jocs interactius

Si a l’aula d’Infantil disposeu de PDI, una bona forma de treballar algunes de les tradicions del Nadal a l’escola és amb aquest CLIC on hi ha activitats tipus puzle, memori, fer parelles, ordenar les lletres d’una paraula…

El nadal al Món

I si el que us interessa és esbrinar com es treballa el Nadal a altres parts del món, una bona forma és visitar les diferents pàgines, ordenades alfabèticament on s’explica com celebra el Nadal començant per Àustria i acabant per la República Dominicana.

treballar el nadal al centre

Amb l’arribada del Nadal, arriba també l’estació de l’hivern, així que una bona forma pot ser fent decoracions que ens recordin aquesta nova estació. Al blog de Mamá y 1000 cosas más, trobareu motes propostes artístiques que permetran a l’alumnat donar la benvinguda a la nova estació.

Taula d'estacions

Una altra forma de donar la benvinguda a les estacions i que l’alumnat pugui veure el pas del temps d’una forma més gràfica, és amb una taula d’estacions. Per a treballar l’hivern al centre, amb l’ajuda d’una taula d’estacions, és tan fàcil com seleccionar alguns llibres d’aquesta temàtica, agafar peces i teles de colors freds i, feina feta! En podeu veure un exemple a la web d’Estoreta.

recursos i idees per treballar el nadal 2

Obres de teatre nadalenques

Una forma diferent de treballar l’hivern al centre és proposant a l’alumnat representar obres de teatre Nadalenques. En aquesta web trobareu 24 obres de Nadal de les quals us podreu descarregar el text teatral amb els guions dels diferents personatges.

Però si el temps se us ha tirat al damunt i el que necessiteu són obres curtes, a Sapos y Princesas trobareu 10 obres de Nadal amb una guia per cadascuna de les obres.

Descarregables de nadal

I per treballar el Nadal al centre, concretament el vocabulari en anglès, us deixem El joc de les targetes.

Joc "I have/Who has"

A través de l’imprimible que us compartim a continuació podeu fer que el vostre alumnat ampliï el seu vocabulari, mitjançant l’expressió oral, amb un joc ben senzill format per 27 cartes. I com funciona el joc? Anem a veure-ho!

Instruccions

Es reparteix com a mínim una carta per alumne (en grups reduïts hi haurà algun alumne/a que haurà de tenir dues cartes). Comença qui tingui la carta amb el dibuix d’una corona Nadalenca, així que qui la tingui comença dient “I have wreath. Who has reindeer?”. El company o companya que tingui la carta amb la imatge d’un ren haurà de contestar ràpidament “I have reindeer. Who has snow globe?”, i així successivament fins a arribar a l’última carta, la qual enllaça amb la primera i acaba la ronda: “I have chimney. Who has wreath?”. Divertit oi?

I si voleu més recursos descarregables, us recordem que tenim una secció dedicada als imprimibles educatius on trobareu imprimibles per repassar l’anglès de forma lúdica, també alguna destresa de pensament i, fins i tot, targetes per representar els rols cooperatius.

Millora del vocabulari en llengua anglesa

🔸Edat: internivell
🔸Objectiu: practicar l’expressió oral anglesa
🔸Pots ampliar continguts amb el curs d’AICLE

Per acabar

I si encara voleu més idees per treballar el Nadal al centre, no us perdeu el post on podreu trobar propostes d’activitats de Nadal per a infantil i primària i contes per seguir treballant el Nadal a l’aula.  I per acabar, us deixem amb la cançó del grup El pot petit sobre el Tió de Nadal. Bones festes!

Comparteix aquest article…

Amplia les teves competències sobre el tema d'avui amb aquests cursos

Millora les teves competències sobre tots els aspectes relatius a la programació didàctica amb els nostres cursos reconeguts pel Departament d’Educació.

  • 30 hores

    Plàstica inicial3 min read

    Des de: 45,00
  • 30 hores

    Plàstica avançat3 min read

    Des de: 45,00
Posts anteriors

Aquí tens els últims articles que hem publicat.

Recorda que pots filtrar-los per temàtica des del menú superior
Cistella de la compra
Obrir WhatsApp
1
Necessites ajuda?😃 Envia'ns un Whats!
Hola! 🙋🏼‍♀️
Envia'ns un missatge amb el teu dubte i et contestarem de dill-div de 9 a 15h.