Manualitats de Sant Jordi per a Educació Infantil i Primària1 min read

Us ajudem a tenir propostes d'activitats de Sant Jordi per l'aula

Manualitats de Sant Jordi per a Educació Infantil i Primària1 min read

Us ajudem a tenir propostes d'activitats de Sant Jordi per l'aula
Manualitat de Sant Jordi

S’apropa un dia marcat al calendari escolar, una jornada que acostuma a anar acompanyada de dies de celebració a l’escola i que implica la programació de continguts específics per classe. Si voleu ser originals i que els vostres alumnes facin manualitats de Sant Jordi diferents, fàcils o originals, us ajudem amb algunes propostes. En aquest petit recull de manualitats de Sant Jordi hi trobareu dracs, targetes, punts de llibre i roses de diferents tipus. Esperem que us agradi i us ajudi a preparar les activitats per classe!

Manualitat d'un drac de Sant Jordi de cartolina
per a infantil

Comencem amb un clàssic, la manualitat d’un drac de Sant Jordi ben eixerit. Per aquesta activitat utilitzarem la cartolina com a material principal. És una activitat apta per educació infantil i també per primària. 

Com veureu en aquest vídeo, l’acabat fa molt de goig i els materials necessaris no són excessius. Amb unes tisores, un llapis, un regle, una grapadora, cola de barra i cartolina de diferents colors ja el tindreu gairebé llest.

Manualitat d'un drac de paper
per a primària

Si voleu una elaboració una mica més complexa, us proposem aquesta alternativa. Aquest drac de Sant Jordi funciona més com a activitat per a primària, i inclou estris menys habituals com la silicona freda. En aquest enllaç trobareu tots els passos per fer-lo. 

Si necessiteu més idees per un drac de Sant Jordi, us recomanem també aquesta senzilla manualitat que representa l’alè d’un drac. Ara deixem el drac de Sant Jordi de banda i passem a una de les manualitats per la Diada que més èxit tenen. Us imagineu de què parlem? Segur que si!

Una rosa de Sant Jordi ecològica i una rosa feta amb llaminadures

La rosa és un dels elements més representatius de la Diada de Sant Jordi i, per tant, és molt fàcil preparar activitats que la tinguin com a protagonista. Per una banda us proposem fer una rosa de Sant Jordi ecològica de paper, estil origami. En aquest cas és una activitat recomanada per alumnes de primària.

Com a segona proposta, us animem a fer una rosa de Sant Jordi feta amb llaminadures. Una proposta ideal per als més petits. Per la tija podeu fer servir branques de regalèssia o qualsevol pal de llaminadura. Pels pètals només heu de comprar llengüetes i enroscar-les. Fàcil, divertit i boníssim!

Punts de llibre de Sant Jordi
Educació infantil

Més enllà de la llegenda del drac i la rosa, també podeu aproximar-vos a Sant Jordi des del foment de la lectura! Si és així, una manualitat genial sobre aquesta temàtica són els punts de llibre. La nostra primera proposta és una manualitat per a infantil amb la pintura com a element principal.

És una activitat senzilla en la qual només necessitareu cartolina, pintura de dos colors i una mica de sabó per quan toqui rentar mans! Segur que és una activitat que resulta ben divertida als més petits.

Punts de llibre de Sant Jordi
Educació primària

La darrera manualitat de Sant Jordi que compartim és un punt de llibre una mica més elaborat, ideal per alumnes de primària. En aquest cas està fet amb goma eva com a material principal, i s’han utilitzat els típics ulls de plàstic per a manualitats. El pal és el típic de gelat i la decoració s’ha acabat de fer amb retoladors.
Podeu veure el disseny complet d’aquest punt de llibre estil drac de Sant Jordi des d’aquest enllaç.

Tarjeta de Sant Jordi

No volem acomiadar-nos sense mostrar-te la nostra pròpia manualitat, dissenyada per la tutora dels cursos de Plàstica de Doqua. És, ni més ni menys, que una tarjeta de Sant Jordi. A continuació pots veure tot el procés d’elaboració en vídeo:

Comparteix aquest article…

Comparteix a whatsapp
Comparteix a twitter
Comparteix a facebook
Comparteix a pinterest
Comparteix a linkedin

T''ha semblat interessant?

Pots trobar propostes d’idees i tècniques diverses als cursos de plàstica.

 • 30 hores , Educació Infantil

  Plàstica inicial<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">3</span> min read</span>

  En aquest curs de plàstica per a docents, aprendràs eines i estratègies pràctiques per a fomentar l’educació artística a les etapes d’Educació Infantil i de Primària. Fomentaràs l’experimentació, la creativitat i l’intercanvi de treballs a classe. En aquest curs duràs tot el contingut teòric a la pràctica.

  Curs reconegut pel Departament.

 • 30 hores , Educació Infantil

  Plàstica avançat<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">4</span> min read</span>

  En aquest curs de plàstica per a docents aprofundiràs en diferents tècniques artístiques amb diversos tipus de papers i materials de construcció. Al mòdul final, integraràs les activitats artístiques en qualsevol unitat didàctica no relacionada directament amb les arts plàstiques.

  Curs reconegut pel Departament.

 • 60 hores , Cursos +

  Plàstica a l’aula d’infantil i primària (Curs +)<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">4</span> min read</span>

  Edició especial limitada a les escoles d’Estiu i d’Hivern on hem unit els dos cursos de plàstica creant una formació de 60 h. En aquest Curs + disposaràs d’una sessió en directe amb la tutora per a conèixer altres tècniques! Amb aquesta formació disposaràs de totes les hores necessàries per a activar el perfil de plàstica.

  Curs reconegut pel Departament.

 • 60 hores , Educació Infantil

  Aprenentatge cooperatiu<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">3</span> min read</span>

  L’aprenentatge cooperatiu és un enfocament metodològic per a l’aprenentatge de qualsevol contingut en el context escolar. En aquest curs online per a docents, aprendràs diversos mètodes i tècniques per potenciar el treball en equip, fent que l’alumne sigui un agent actiu.

  Curs reconegut pel Departament.

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Posts anteriors

Aquí tens els últims articles que hem publicat.

Recorda que pots filtrar-los per temàtica des del menú superior