Manualitats de Sant Jordi per a Educaci贸 Infantil i Prim脿ria

S'apropa un dia marcat al calendari escolar, una jornada que acostuma a anar acompanyada de dies de celebraci贸 a l'escola i que implica la programaci贸 de continguts espec铆fics per classe. Si voleu ser originals i que els vostres alumnes facin manualitats de Sant Jordi diferents, f脿cils o originals, us ajudem amb algunes propostes.
Manualitat de Sant Jordi

En aquest petit recull de manualitats de Sant Jordi hi trobareu dracs, targetes, punts de llibre i roses de diferents tipus. Esperem que us agradi i us ajudi a preparar les activitats per classe!

脥ndex del post

Manualitat d'un drac de Sant Jordi de cartolina
per a infantil

Comencem amb un cl脿ssic, la manualitat d’un drac de Sant Jordi ben eixerit. Per aquesta activitat utilitzarem la cartolina com a material principal. 脡s una activitat apta per educaci贸 infantil i tamb茅 per prim脿ria.聽

Com veureu en聽aquest v铆deo, l’acabat fa molt de goig i els materials necessaris no s贸n excessius. Amb unes tisores, un llapis, un regle, una grapadora, cola de barra i cartolina de diferents colors ja el tindreu gaireb茅 llest.

Manualitat d'un drac de paper
per a prim脿ria

Si voleu una elaboraci贸 una mica m茅s complexa, us proposem aquesta alternativa. Aquest drac de Sant Jordi funciona m茅s com a activitat per a prim脿ria, i inclou estris menys habituals com la silicona freda. En聽aquest enlla莽聽trobareu tots els passos per fer-lo.聽

Si necessiteu m茅s idees per un drac de Sant Jordi, us recomanem tamb茅聽aquesta senzilla manualitat聽que representa l’al猫 d’un drac. Ara deixem el drac de Sant Jordi de banda i passem a una de les manualitats per la Diada que m茅s 猫xit tenen. Us imagineu de qu猫 parlem? Segur que si!

Una rosa de Sant Jordi ecol貌gica i una rosa feta amb llaminadures

La rosa 茅s un dels elements m茅s representatius de la Diada de Sant Jordi i, per tant, 茅s molt f脿cil preparar activitats que la tinguin com a protagonista. Per una banda us proposem fer una rosa de Sant Jordi ecol貌gica de paper, estil origami. En aquest cas 茅s una activitat recomanada per alumnes de prim脿ria.

Com a segona proposta, us animem a fer una rosa de Sant Jordi feta amb llaminadures. Una proposta ideal per als m茅s petits. Per la tija podeu fer servir branques de regal猫ssia o qualsevol pal de llaminadura. Pels p猫tals nom茅s heu de comprar lleng眉etes i enroscar-les. F脿cil, divertit i bon铆ssim!

Punts de llibre de Sant Jordi
Educaci贸 infantil

M茅s enll脿 de la llegenda del drac i la rosa, tamb茅 podeu aproximar-vos a Sant Jordi des del foment de la lectura! Si 茅s aix铆, una manualitat genial sobre aquesta tem脿tica s贸n els punts de llibre. La nostra primera proposta 茅s una manualitat per a infantil amb la pintura com a element principal.

脡s una activitat senzilla en la qual nom茅s necessitareu cartolina, pintura de dos colors i una mica de sab贸 per quan toqui rentar mans! Segur que 茅s una activitat que resulta ben divertida als m茅s petits.

Punts de llibre de Sant Jordi
Educaci贸 prim脿ria

La darrera manualitat de Sant Jordi que compartim 茅s un punt de llibre una mica m茅s elaborat, ideal per alumnes de prim脿ria. En aquest cas est脿 fet amb goma eva com a material principal, i s’han utilitzat els t铆pics ulls de pl脿stic per a manualitats. El pal 茅s el t铆pic de gelat i la decoraci贸 s’ha acabat de fer amb retoladors.
Podeu veure el disseny complet d’aquest punt de llibre estil drac de Sant Jordi des聽d’aquest enlla莽.

Tarjeta de Sant Jordi

No volem acomiadar-nos sense mostrar-te la nostra pr貌pia manualitat, dissenyada per la tutora dels cursos de Pl脿stica de Doqua. 脡s, ni m茅s ni menys, que una tarjeta de Sant Jordi. A continuaci贸 pots veure tot el proc茅s d’elaboraci贸 en v铆deo:

Comparteix aquest article…

Comparteix a whatsapp
Comparteix a twitter
Comparteix a facebook
Comparteix a pinterest
Comparteix a linkedin

T''ha semblat interessant?

Pots trobar propostes d’idees i t猫cniques diverses als cursos de pl脿stica.

 • 30 hores , Educaci贸 Infantil

  Pl脿stica inicial

  En aquest curs de pl脿stica per a docents, aprendr脿s eines i estrat猫gies pr脿ctiques per a fomentar l’educaci贸 art铆stica a les etapes d’Educaci贸 Infantil i de Prim脿ria. Fomentar脿s l’experimentaci贸, la creativitat i l’intercanvi de treballs a classe. En aquest curs dur脿s tot el contingut te貌ric a la pr脿ctica.

  Curs reconegut pel Departament.

 • 30 hores , Educaci贸 Infantil

  Pl脿stica avan莽at

  En aquest curs de pl脿stica per a docents aprofundir脿s en diferents t猫cniques art铆stiques amb diversos tipus de papers i materials de construcci贸. Al m貌dul final, integrar脿s les activitats art铆stiques en qualsevol unitat did脿ctica no relacionada directament amb les arts pl脿stiques.

  Curs reconegut pel Departament.

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adre莽a electr貌nica no es publicar脿. Els camps necessaris estan marcats amb *

Posts anteriors

Aqu铆 tens els 煤ltims articles que hem publicat.

Recorda que pots filtrar-los per tem脿tica des del men煤 superior
avaluar amb r煤briques

Avaluar amb r煤briques

Si necessites saber qu猫 茅s una r煤brica, com fer-ne una i quines alternatives a aquest model d’avaluaci贸 hi ha, t’ajudem.

Que es edmodo

Qu猫 茅s Edmodo

T’ajudem a con猫ixer Edmodo, una de les plataformes digitals m茅s 煤tils a l’aula per comunicar-te amb l’alumnat de manera 貌ptima.