Idees de deures de nadal4 min read

T'oferim un seguit d'idees de deures de nadal per a infantil i primària. Coneix aquelles activitats imprescindibles per l'alumnat.
idees deures nadal

Imaginem que ja heu pensat en quines tasques proposar a l’alumnat per a fer durant les vacances de Nadal. Ara bé, són les millors? Heu tingut la idea idònia? Avui anem a oferir-vos noves propostes d’idees de deures de nadal per veure si podeu acabar d’enllestir la feina pel vostre alumnat. 

Us farem propostes en funció de si els deures de Nadal són per a Infantil o per a Primària i, a més, també un llistat de propostes d’activitats imprescindibles per a fer aquests dies. Anem a veure-ho!

Deures de nadal per a infantil

Les activitats de repàs de Nadal que tot l’alumnat d’infantil hauria de tenir, es poden resumir amb una cosa tan simple com: jugar. Els infants d’aquesta edat, l’únic que volen és passar una estona de qualitat, per poca que sigui, amb els seus familiars i amics. 

Per aquest motiu, podeu suggerir a les famílies que llegeixin un llibre amb els seus fills, que juguin a fer la torre més alta o, fins i tot, fer mons imaginaris amb plastilina. O fins i tot, a construir la seva pròpia plastilina amb ingredients ben comuns de tenir per casa.

deures de nadal 700x400-2

Deures de nadal per a primària

Per a tot l’alumnat de Primària, hi ha una molt bona forma de fer activitats de repàs de Nadal amb accions ben quotidianes.

Cuinar junts

Es pot demanar a l’alumnat que segueixi una recepta i que us enviï fotos. A més, també poden fer un petit escrit explicant l’experiència i, sobretot, explicant si la recepta ha sortit bona.

Entrevistes

Per tal de fomentar interaccions diferents entre infants i adults, també es pot proposar a l’alumnat realitzar una entrevista als familiars per a conèixer els seus gustos musicals.

Les cartes dels reis mags

O fins i tot, demanar-los que escriguin dues cartes als Reis Mags. Una versió de la carta on escriguin tot el que els agradaria rebre i, una segona carta, on seleccionin aquelles 3 coses que més els agradaria i el motiu.

Un quadern

Però si busqueu un petit quadern de Nadal, no us perdeu aquest recull d’activitats i passatemps pels més petits.

I si el que necessiteu és acabar els darrers dies de classe amb alguna activitat diferent, no us perdeu aquesta gimcana per a cicle inicial on l’alumnat podrà jugar en petits grups per tal de trobar el regal perdut del Pare Noel.

deures de nadal 700x400-1

Llistat d’activitats imprescindibles

I per acabar, us deixem amb un llistat d’activitats imprescindibles que tota família hauria d’intentar fer durant aquests dies:

 • Decorar la casa amb estic propi.
 • Agafar un llibre nou de la biblioteca.
 • Emmarcar una foto d’algú a qui estimes molt.
 • Saltar i córrer.
 • Fer un llit de coixins i mantes ben flonjo.
 • Cantar alguna cançó nadalenca.
 • Regalar un dibuix.
 • Dir als familiars coses que t’agradin d’ells.
 • Escriure una carta a una amistat.
 • Jugar amb globus. Anar a veure les llums de Nadal.
 • Visitar una fira nadalenca.
 • Participar en la preparació del dinar de Nadal.
 • Tenir cura d’un ésser viu.
 • Fer bombolles de sabó dins la dutxa.
 • Jugar a veure qui riu primer.
 • Explicar quin superpoder t’agradaria tenir.
 • Recordar les persones que no tens a prop.
 • Preparar el teu dinar preferit.
 • Fer una competició d’avions de paper.
aprenentatge basat en problemes - 2

Per acabar

Què us ha semblat aquest recull d’idees de deures de Nadal? Fins i tot els adults hi voldran participar! I si encara voleu més idees per treballar el Nadal al centre, no us perdeu el post on podreu trobar propostes d’activitats de Nadal per a infantil i primària i contes per continuar treballant el Nadal a l’aula. 

A més, també us trobareu amb alguns nous deures de Nadal que podeu presentar a les famílies per a fer durant el període festiu. I per acabar, us deixem amb la cançó del grup El pot petit sobre el Tió de Nadal. Bones festes!

Comparteix aquest article…

Amplia les teves competències sobre el tema d'avui amb aquests cursos

Millora les teves competències sobre tots els aspectes relatius a la programació didàctica amb els nostres cursos reconeguts pel Departament d’Educació.

 • DIGITAL
  30 hores , Digital

  Genially3 min read

  Aprèn a conèixer Genially des de zero amb aquest curs online amb videotutorials. Acabada la formació, dominaràs l’eina de manera experta. Amb aquest aplicatiu podràs crear continguts interactius que despertaran l’atenció dels teus alumnes: presentacions, jocs, projectes i moltíssim més. Genially és un recurs ideal per fomentar la motivació i l’aprenentatge de l’alumnat, t’ajudarem a aconseguir-ho.

  Curs reconegut pel Departament.

 • 30 hores , Educació Infantil

  Neuroeducació i creativitat a l’aula3 min read

  En aquest curs per a docents comprendràs l’estructura dels estudis neurocientífics que estudien com es desenvolupa la creativitat. T’oferirem diferents tècniques i pràctiques per a potenciar la creativitat i la imaginació dels teus alumnes.

  Curs reconegut pel Departament.

 • DIGITAL
  30 hores , Digital

  Comunicació amb l’ús de les TIC3 min read

  Aquest curs per a docents aprendràs a millorar la comunicació entre els tres agents del centre educatiu: docents, alumnes i famílies. Establiràs canals de diàleg eficients aprofitant les eines digitals del present i aprendràs a abordar temes com la resolució de conflictes, la comunicació amb l’alumnat o les reunions entre docents.

  Curs reconegut pel Departament.

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà.

Posts anteriors

Aquí tens els últims articles que hem publicat.

Recorda que pots filtrar-los per temàtica des del menú superior
idees deures nadal

Idees de deures de nadal

T’oferim un seguit d’idees de deures de nadal per a infantil i primària. Coneix aquelles activitats imprescindibles per l’alumnat.

Obrir WhatsApp
1
Necessites ajuda?😃 Envia'ns un Whats!
Hola! 🙋🏼‍♀️
Envia'ns un missatge amb el teu dubte i et contestarem de dill-div de 9 a 15h.