formació del professorat

ClassDojo a classe, què és i com utilitzar-la7 min read

Voleu que aquest 2021 la vostra aula sigui més interactiva? I si us diem que a part també podeu motivar l’alumnat mentre disposeu d'un espai comú amb les famílies? Ho aconseguireu amb el recurs que compartim en el post d’avui, on us expliquem com utilitzar l’aplicació ClassDojo a classe.

Què és ClassDojo?

Comencem amb el tutorial sobre ClassDojo. Aquesta és una eina que suporta tant el format web com el format aplicació per a mòbil i que, com podeu veure a la seva pròpia descripció, té una triple finalitat:

La interacció principal sobre la qual gira ClassDojo és la gestió del comportament de l’alumnat a partir d’atorgar punts positius, negatius o neutres per part del professorat en funció de l’actitud mostrada a l’aula. Aquesta gestió del comportament és visible per a l’alumnat i per a les famílies, i permet, per tant, informar del progrés de cada alumne a l’aula.

comptes de Classdojo

Com hem dit, existeixen tres tipus diferents de comptes de ClassDojo: professorat, alumnat i famílies (més un quart de destinat a l’equip directiu del centre):  

Com hem vist, tot i que existeixen diferents comptes a ClassDojo, el més important, i que té tot el pes, és el del professorat, que serà qui decidirà l’ús i el funcionament que donarà a ClassDojo a classe.

Insígnies de ClassDojo

Com ja s’ha comentat, la interacció principal de ClassDojo a classe és la gestió del comportament de l’aula a partir de punts positius, negatius o neutres. Per defecte, ClassDojo ofereix sis recompenses positives i sis que cal treballar per ser millorades i que podeu veure a continuació:

Aquestes recompenses funcionen com a insígnies mitjançant les quals l’alumnat va guanyant en funció del comportament a l’aula. En un post anterior explicàvem què són les insígnies i com es poden fer servir per ludificar l’aula. El podeu llegir aquí.

A ClassDojo tot és personalitzable, per tant, hi ha la possibilitat de modificar no només les habilitats (o insígnies) disponibles, sinó també el nombre de punts que sumen o resten, la qual cosa ens permetrà vincular aquestes habilitats amb el que esperem del nostre alumnat i que treballem de forma conjunta dins l’aula, a més de vincular-ho amb la normativa de l’aula i del centre.

Si voleu veure més detalladament com funciona aquesta part de l’aplicació, no us perdeu aquest tutorial.

Altres eines de ClassDojo

Tookit

En aquest apartat podreu trobar diferents recursos, com ara generador de grups, música relaxant, mesurador de soroll, temporitzador... Podeu trobar tota la informació aquí.

Assistència

Cada dia podreu passar llista i seleccionar qui no ha anat a classe, i això us permetrà que, quan seleccioneu una habilitat per atorgar-la a tota l’aula, aquell alumne que no hagi vingut no se’n veurà afectat.

Seleccionar diversos alumnes

Aquesta opció permet fer una selecció d‘alumnes per aplicar-los una mateixa acció.

A l’atzar

Selecciona un alumne a l’atzar entre tot el grup classe.

Comptador de temps

Mostra un cronòmetre o un compte enrere que permetrà que l’alumnat gestioni el temps proporcionat.

Grans idees

Recull de vídeos i activitats adreçats a l’alumnat per fomentar actituds positives a l’aula.

I per acabar, com dèiem, també hi ha un espai per comunicar-se amb les famílies, ja sigui individualment o amb tot el grup. Si voleu veure detalladament com emprar aquesta opció, podeu consultar aquest post.

Alternatives a ClassDojo

Si us agraden les funcionalitats explicades, però no us acaben de convèncer, trobareu algunes alternatives a ClassDojo que, tot i que no proporcionen exactament el mateix, us en poden oferir d’altres que potser s’adaptin a les vostres necessitats:

Edmodo

Aquesta plataforma és el més semblant a un Facebook per a ús educatiu, on, a més de poder crear insígnies com amb ClassDojo, també es poden activar espais de comunicació col·lectius i proporcionar espais per lliurar les tasques diàries.​

Classcraft

Aquesta plataforma és la que trenca més quant a estructura de les dues que s’han vist, ja que simula l’entorn gràfic d’un videojoc. Tot i així, té una part similar a Edmodo i ClassDojo que consisteix a complir missions per anar guanyant punts i que es pot assimilar a les insígnies de ClassDojo. A més a més, inclou versió en català!

Una mica més sobre CLASSDOJO...

I per acabar, us deixem amb recursos addicionals. Primerament, aquí trobareu la nostra sèrie de 3 publicacions sobre la gamificació i, per finalitzar, us oferim un vídeo resum de totes les idees explicades per saber com aplicar ClassDojo a classe:

Comparteix aquest article…

Voleu millorar les vostres competències en aquest àmbit?

Us proposem tres formacions que us poden interessar tant per a la millora de la comunicació amb els tres agents educatius (alumnes, companys i famílies) com per a conèixer tècniques i estratègies per a connectar millor amb els nostres alumnes.

  • 80 hores

    Diversitat amb ed. emocional3 min read

    Des de: 140,00
  • 30 hores

    Coaching per a docents2 min read

    Des de: 45,00

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

On Key

Posts que et poden interessar

Cistella de la compra
Obrir WhatsApp
1
Necessites ajuda?😃 Envia'ns un Whats!
Hola! 🙋🏼‍♀️
Envia'ns un missatge amb el teu dubte i et contestarem de dill-div de 9 a 15h.