formaci贸 del professorat

ClassDojo a classe, qu猫 茅s i com utilitzar-la7 min read

Voleu que aquest 2021 la vostra aula sigui m茅s interactiva? I si us diem que a part tamb茅 podeu motivar l鈥檃lumnat mentre disposeu d'un espai com煤 amb les fam铆lies? Ho aconseguireu amb el recurs que compartim en el post d鈥檃vui, on us expliquem com utilitzar l鈥檃plicaci贸 ClassDojo a classe.

Qu猫 茅s ClassDojo?

Comencem amb el tutorial sobre ClassDojo. Aquesta 茅s una eina que suporta tant el format web聽com el format aplicaci贸 per a m貌bil i que, com podeu veure a la seva pr貌pia descripci贸, t茅 una triple finalitat:

La interacci贸 principal sobre la qual gira ClassDojo 茅s la gesti贸 del comportament de l鈥檃lumnat a partir d鈥檃torgar punts positius, negatius o neutres per part del professorat en funci贸 de l鈥檃ctitud mostrada a l鈥檃ula. Aquesta gesti贸 del comportament 茅s visible per a l鈥檃lumnat i per a les fam铆lies, i permet, per tant, informar del progr茅s de cada alumne a l鈥檃ula.

comptes de Classdojo

Com hem dit, existeixen tres tipus diferents de comptes de ClassDojo: professorat, alumnat i fam铆lies (m茅s un quart de destinat a l鈥檈quip directiu del centre):聽聽

Com hem vist, tot i que existeixen diferents comptes a ClassDojo, el m茅s important, i que t茅 tot el pes, 茅s el del professorat, que ser脿 qui decidir脿 l鈥櫭簊 i el funcionament que donar脿 a ClassDojo a classe.

Ins铆gnies de ClassDojo

Com ja s鈥檋a comentat, la interacci贸 principal de ClassDojo a classe 茅s la gesti贸 del comportament de l鈥檃ula a partir de punts positius, negatius o neutres. Per defecte, ClassDojo ofereix sis recompenses positives i sis que cal treballar per ser millorades i que podeu veure a continuaci贸:

Aquestes recompenses funcionen com a ins铆gnies mitjan莽ant les quals l鈥檃lumnat va guanyant en funci贸 del comportament a l鈥檃ula. En un post anterior explic脿vem qu猫 s贸n les ins铆gnies i com es poden fer servir per ludificar l鈥檃ula. El podeu llegir aqu铆.

A ClassDojo tot 茅s personalitzable, per tant, hi ha la possibilitat de modificar no nom茅s les habilitats (o ins铆gnies) disponibles, sin贸 tamb茅 el nombre de punts que sumen o resten, la qual cosa ens permetr脿 vincular aquestes habilitats amb el que esperem del nostre alumnat i que treballem de forma conjunta dins l鈥檃ula, a m茅s de vincular-ho amb la normativa de l鈥檃ula i del centre.

Si voleu veure m茅s detalladament com funciona aquesta part de l鈥檃plicaci贸, no us perdeu aquest tutorial.

Altres eines de ClassDojo

Tookit

En aquest apartat podreu trobar diferents recursos, com ara generador de grups, m煤sica relaxant, mesurador de soroll, temporitzador... Podeu trobar tota la informaci贸 aqu铆.

Assist猫ncia

Cada dia podreu passar llista i seleccionar qui no ha anat a classe, i aix貌 us permetr脿 que, quan seleccioneu una habilitat per atorgar-la a tota l鈥檃ula, aquell alumne que no hagi vingut no se鈥檔 veur脿 afectat.

Seleccionar diversos alumnes

Aquesta opci贸 permet fer una selecci贸 d鈥榓lumnes per aplicar-los una mateixa acci贸.

A l鈥檃tzar

Selecciona un alumne a l鈥檃tzar entre tot el grup classe.

Comptador de temps

Mostra un cron貌metre o un compte enrere que permetr脿 que l鈥檃lumnat gestioni el temps proporcionat.

Grans idees

Recull de v铆deos i activitats adre莽ats a l鈥檃lumnat per fomentar actituds positives a l鈥檃ula.

I per acabar, com d猫iem, tamb茅 hi ha un espai per comunicar-se amb les fam铆lies, ja sigui individualment o amb tot el grup. Si voleu veure detalladament com emprar aquesta opci贸, podeu consultar aquest post.

Alternatives a ClassDojo

Si us agraden les funcionalitats explicades, per貌 no us acaben de conv猫ncer, trobareu algunes alternatives a ClassDojo que, tot i que no proporcionen exactament el mateix, us en poden oferir d鈥檃ltres que potser s鈥檃daptin a les vostres necessitats:

Edmodo

Aquesta plataforma 茅s el m茅s semblant a un Facebook per a 煤s educatiu, on, a m茅s de poder crear ins铆gnies com amb ClassDojo, tamb茅 es poden activar espais de comunicaci贸 col路lectius i proporcionar espais per lliurar les tasques di脿ries.鈥

Classcraft

Aquesta plataforma 茅s la que trenca m茅s quant a estructura de les dues que s鈥檋an vist, ja que simula l鈥檈ntorn gr脿fic d鈥檜n videojoc. Tot i aix铆, t茅 una part similar a Edmodo i ClassDojo que consisteix a complir missions per anar guanyant punts i que es pot assimilar a les ins铆gnies de ClassDojo. A m茅s a m茅s, inclou versi贸 en catal脿!

Una mica m茅s sobre CLASSDOJO...

I per acabar, us deixem amb recursos addicionals. Primerament, aqu铆 trobareu la nostra s猫rie de 3 publicacions sobre la gamificaci贸 i, per finalitzar, us oferim un v铆deo resum de totes les idees explicades per saber com aplicar ClassDojo a classe:

Comparteix aquest article…

Voleu millorar les vostres compet猫ncies en aquest 脿mbit?

Us proposem tres formacions que us poden interessar tant per a la millora de la comunicaci贸 amb els tres agents educatius (alumnes, companys i fam铆lies) com per a con猫ixer t猫cniques i estrat猫gies per a connectar millor amb els nostres alumnes.

  • 80 hores

    Diversitat amb ed. emocional3 min read

    Des de: 140,00
  • 30 hores

    Coaching per a docents2 min read

    Des de: 50,00

Feu un comentari

L'adre莽a electr貌nica no es publicar脿. Els camps necessaris estan marcats amb *

On Key

Posts que et poden interessar

Cistella de la compra
Obrir WhatsApp
1
Necessites ajuda?馃槂 Envia'ns un Whats!
Hola! 馃檵馃徏鈥嶁檧锔
Envia'ns un missatge amb el teu dubte i et contestarem de dill-div de 9 a 15h.