formació del professorat

Activitats de Sant Jordi – Recursos per treballar a l’aula4 min read

T'oferim un recull de diferents activitats de Sant Jordi per treballar a l'aula, tant per a infantil com per a primària i secundària.
sant jordi blog-22

Ara més que mai, pot ser un molt bon moment per fer un munt d’activitats de Sant Jordi. Celebrar el Sant Jordi a l’escola sempre implica parlar de la llegenda, de llibres, del Drac, de la Princesa, el Cavaller, de les roses i tot allò que ja saps. No és poc!
Si amb el tancament del trimestre no has tingut temps de pensar en activitats de Sant Jordi, no et preocupis, t’hem preparat un recull que esperem que et serveixi d’inspiració. Som-hi!

Activitats de Sant Jordi a Infantil

Celebrar Sant Jordi a Infantil és l’excusa ideal per cantar, ballar i començar a conèixer aquesta tradició catalana, la Diada de Sant Jordi. Per aquest motiu, et proposem començar amb la cançó de la Dàmaris Gelabert, que ben segur farà ballar als més petits.

manualitats sant jordi

Per als més grans, el grup Ambauka ha preparat un videoclip on s’explica la llegenda i, a més, han preparat un dossier d’activitats per tal de treballar el dia del llibre, adaptat a la franja d’edats de 3 a 7 anys. Una proposta ben completa que uneix música i activitats d’aula!

I, si a l’escola disposes de PDI, per què no fer ús d’aquestes activitats interactives per fomentar la comprensió de la llegenda?

Activitats de sant jordi a primària

Per a tot l’alumnat que ja es coneix la llegenda, es podria deixar a l’alumnat representar-la amb ombres xineses i, fins i tot que siguin ells mateixos qui les creïn! Fins i tot, per activar l’escriptura creativa, es pot plantejar a l’alumnat preguntes com: 

Per què creus tu que es volia menjar el Drac a la princesa? Com t’agradaria a tu que s’acabés el conte?… I fer servir alguna de les maneres que utilitzava Gianni Rodari per escriure contes tan creatius. I si els teus nens i nenes són uns enamorats dels llibres, que millor que celebrar el dia del llibre mirant les propostes que fan a la biblioteca?

activitats de sant jordi 22

Activitats de sant jordi a secundària

La llegenda de Sant Jordi té molts tòpics dels contes i llegendes que, ben segur, amb una mica d’imaginació, poden capgirar-se per crear una llegenda més moderna. Proposeu a l’alumnat reescriure la llegenda i que el punt de partida sigui aquesta imatge tan inspiradora. Però una altra forma de treballar Sant Jordi és fer-ho des d’una combinació STEAM, no et perdis les propostes que fa STEAMcat, on trobaràs poesia, roses, literatura… 

I sobretot, el dia del llibre ha de ser una bona excusa per continuar fomentant el gust per la Lectura. Per això et suggerim 50 activitats diferents perquè vagis aplicant-les al llarg del curs, per intentar que el teu alumnat s’enganxi a les històries que hi ha per descobrir dins dels llibres.

manualitats per sant jordi

A continuació, et proposem algunes manualitats de Sant Jordi en funció de l’etapa en la qual es trobi el teu alumnat.

manualitats de sant jordi per a infantil

Regalar a les famílies un punt de llibre personalitzat amb la petjada del petit de la casa, sempre és tot un detall. I quan ja comencen a fer pinça, amb un cartó embolicat, es poden fer unes roses ben maques! O fins i tot, estampant carxofes!

manualitats de sant jordi

manualitats de sant jordi per a primària

En aquest post del blog de Doqua, descobriràs algunes propostes ben divertides, com una targeta, una rosa de pasta alimentària o, fins i tot, com crear un alè de drac. I si no en tens prou, et deixem un punt de llibre ben divertit i unes roses que en lloc d’olor faran soroll!

recursos de Sant Jordi 2

manualitats de sant jordi per a secundària

Celebrar Sant Jordi a l’aula de Secundària també hauria de ser ben normal, així que et fem un parell de propostes. Per què no fer unes galetes decorades amb pasta de sucre? Pot ser una molt bona forma de treballar manualment les matemàtiques (amb els càlculs de mesures i quantitats) així com potenciar les capacitats artístiques amb la pasta de sucre. O millor, utilitzar el Tangram per crear les figures que es proposen aquí.

sant jordi blog-22

recursos per sant jordi

Si a l’aula disposes d’ordinadors, tauletes o, fins i tot de PDI, no et perdis la web de Cavall Fort amb propostes ben diferents com una recepta per fer roses de poma o un fòrum amb propostes de llibres per treballar Sant Jordi a l’escola. I també, d’aquesta proposta interactiva per ordenar les vinyetes de la Llegenda de Sant Jordi.

Si encara no n’has tingut prou, potser pots trobar més recursos al post de Sant Jordi de l’any passat, que no sigui per opcions!

Comparteix aquest article…

Amplia les teves competències sobre el tema d'avui amb aquests cursos

Millora les teves competències sobre tots els aspectes relatius a la programació didàctica amb els nostres cursos reconeguts pel Departament d’Educació.

  • 30 hores

    Genially3 min read

    Des de: 55,00
  • 80 hores

    Diversitat amb ed. emocional3 min read

    Des de: 140,00
Posts anteriors

Aquí tens els últims articles que hem publicat.

Recorda que pots filtrar-los per temàtica des del menú superior
Cistella de la compra
Obrir WhatsApp
1
Necessites ajuda?😃 Envia'ns un Whats!
Hola! 🙋🏼‍♀️
Envia'ns un missatge amb el teu dubte i et contestarem de dill-div de 9 a 15h.