Recursos de cal路ligrafia per l’escola i per casa5 min read

Us compartim diferents recursos de cal路ligrafia per tal que els vostres alumnes la puguin treballar tant a l'escola com a casa

Tot i que ja en coneixeu el significat, comencem amb una definici贸.Qu猫 茅s la cal路ligrafia?聽Per part nostra, fa refer猫ncia al鈥檈scriptura correctament formada, pel que fa a les seves caracter铆stiques i elements. Per aconseguir-la, 茅s important que els infants s’inici茂n en aquesta alhora durant els primers passos de l’aprenentatge de l鈥檈scriptura d鈥檜na llengua.

Han d鈥檃prendre les caracter铆stiques de l鈥檈scriptura manual d鈥檜na llengua, formada per totes les seves lletres i signes, i ho fana trav茅s de l鈥檃ssaig i la repetici贸. 脡s aquesta repetici贸 la que contribuir脿 a que l鈥檌nfant pugui reproduir de manera eficient i alhora permetr脿 que l鈥檌nfant es pugui expressar amb claredat i rapidesa. Avui, des del Blog de Doqua, us ajudarem a trobar un bon grapat de descarregables de cal路ligrafia

脥ndex del post

Descarregables de cal路ligrafia de la hist貌ria

Amb la finalitat que l鈥檃prenentatge de la cal路ligrafia sigui engrescador i motivador,cal tenir un bon repertori de recursos descarregables de cal路ligrafia聽que us compartirem en aquest pots i de ben segur seran molt 煤tils tant per a l鈥檈scola com per a casa.

En aquest post hi trobareu diferents recursos descarregables de cal路ligrafia perdiferents etapes educatives i situacionsd鈥檃prenentatge, ja que 茅s important que l鈥檃prenentatge de la cal路ligrafia sigui sistem脿tic, per貌 alhora, significatiu i funcional.

Cal路ligrafia per a infantil

La cal路ligrafia inicial la podem situar entre els 4 i els 6 anys, en l鈥檈tapa d鈥橢ducaci贸 Infantil.Aquesta fase de preescriptura es basar脿 fonamentalment en la producci贸 de tra莽os tancats i oberts, i alhora tra莽os caracter铆stics i relacionats amb la producci贸 de les lletres.

Efectivament, la producci贸 d鈥檃quests primers tra莽os de la cal路ligrafia per a infantilcal que tinguin un enfocament l煤dic i engrescador聽pels infants, de manera que ser脿 important que es tinguin en compte els seus interessos, com els animals, el temps, personatges fant脿stics, etc.

Us compartim diferentspropostes,activitats聽i jocs聽per treballar la cal路ligrafia a infantil, que segur que us seran de molta utilitat. Per acabar, tamb茅 afegim algunsdescarregablesde cal路ligrafia per a infantil que us poden ser de gran ajuda i, tamb茅,聽fitxes descarregablesper resseguir dibuixos i tra莽os b脿sics.

caligrafia-primaria

Cal路ligrafia per a prim脿ria

En l鈥橢ducaci贸 prim脿ria hi trobem diferents etapes: la fase pr猫via a la cal路ligrafia (dels 6 als 9 anys) i la fase cal路ligr脿fica (dels 10 als 12 anys).

En aquesta etapa educativa es procuraconsolidar la seguretat dels tra莽os, donar continu茂tat a les lletres i les paraules escrites, i mantenir l鈥檋oritzontalitat i els marges en la presentaci贸, agilitzant l鈥檈scriptura i aconseguint un bon ritme en la seva producci贸.

Per aquesta etapa compartim algunes idees ambdescarregables de cal路ligrafia聽com els adjunts, que tenen un enfocament entretingut i l煤dic. Per una banda, podeu provar a utilitzar聽contes descarregablesper treballar la cal路ligrafia; aqu铆 en teniu unexemple.

Tamb茅 us enllacem聽fitxes descarregablesper treballar diferents tra莽os i millorar la cal路ligrafia i, per acabar, aqu铆 disposareu d’algunesidees i propostespertreballar la cal路ligrafia a l鈥檃ula o en fam铆lia, en grup o per parellestot jugant.

caligrafia infantil

M茅s recursos de cal路ligrafia en PDF

A continuaci贸 us compartim alguns聽recursos de cal路ligrafia en pdf聽que hem descobert i que creiem que poden ser de gran inter猫s per treballar de manera sistem脿tica i l煤dica la sistematitzaci贸 de l鈥檈scriptura de lletres i paraules.

En els seg眉ents enlla莽os podreu descarregar-vos聽fitxes, exercicis sistem脿tics i quaderns聽tant per a la iniciaci贸 de la cal路ligrafia com per a la seva sistematitzaci贸 mec脿nica. De manera espec铆fica, us compartim un post que hem trobat molt interessant i que ofereix molts聽recursos i idees com aquests聽per treballar la cal路ligrafia en diferents lateralitats.

La cal路ligrafia a l'escola i a casa

Efectivament,fam铆lia i escola, i els lla莽os que s鈥檈stableixen entre ambdues, permetran fixar objectius per treballar la cal路ligrafiatant a l鈥檈scola com a casa. Aix铆, es pot treballar el tra莽 per millorar l鈥檈scriptura de les lletres, les paraules, la seva presentaci贸, homogeine茂tat en la forma, etc. i les diferents caracter铆stiques i elements clau per tal de compartir el missatge de les lletres i paraules.聽

La pr脿cticaa casa ajudar脿 a consolidar els diferents aprenentatgesde la cal路ligrafia, i alhora, detectar les dificultats en determinats tra莽os o lletres, i treballar-los de manera m茅s focalitzada per ajudar a l鈥檌nfant a comunicar-se de manera escrita.

Esperem que aquest post i les idees que hem compartit siguin tant del vostre inter猫s com pr脿ctiques pels infants. La pr脿ctica sistem脿tica i mec脿nica de la cal路ligrafia contribuir脿 a donar m茅s seguretat als alumnes, i d鈥檃questa manera gaudiran del proc茅s lectoescriptor.

Per acabar, ens acomiadem ambun post relacionat amb la lectura, recomanant-vos els 10 millors llibres per a nens de 6 a 12 anys. Tamb茅, si voleu un bon grapat d’imprimibles per classe i de totes les etapes educatives, us recordem que disposeu d’aquest post.

Ens tornem a llegir ben aviat!

Comparteix aquest article…

Comparteix a whatsapp
Comparteix a twitter
Comparteix a facebook
Comparteix a pinterest
Comparteix a linkedin

Quins cursos et poden ajudar?

Crea programacions did脿ctiques i programacions basades en projectes per a treballar aquests i m茅s temes.聽

 • 80 hores , Diversitat i educaci贸 especial

  Diversitat amb ed. emocional<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">3</span> min read</span>

  Aquest curs online d’atenci贸 a la diversitat t’apropar脿s als continguts curriculars i les compet猫ncies dels alumnes tenint present el component emocional d’aquests. Mitjan莽ant les diferents activitats del curs per a docents, et familiaritzar脿s amb les compet猫ncies emocionals i les aplicar脿s seguint les millors estrat猫gies.

  Curs reconegut pel Departament.

 • 40 hores , Educaci贸 Infantil

  Aprenentatge i animaci贸 de la lectura<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">3</span> min read</span>

  En aquest curs d’aprenentatge a la lectura et familiaritzar脿s amb el proc茅s d’ensenyament i aprenentatge de la lectura. Descobrir脿s diverses t猫cniques i din脿miques per propiciar l’h脿bit lector a l’aula, tenint en compte les caracter铆stiques d’aprenentatge de cada etapa educativa.

  Curs reconegut pel Departament.

 • 40 hores , Educaci贸 Infantil

  Gesti贸 de la biblioteca escolar<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">3</span> min read</span>

  En aquest curs online coneixer脿s el funcionament i la gesti贸 d’una biblioteca escolar, en l’脿mbit propi d’una aula i en el conjunt de tot un centre. A trav茅s dels diferents m貌duls, aprendr脿s a gestionar els espais de centre per a incentivar la lectura.

  Curs reconegut pel Departament

 • 30 hores , Diversitat i educaci贸 especial

  Introducci贸 a l’educaci贸 emocional<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">3</span> min read</span>

  Incorpora diferents habilitats emocionals 煤tils per ajudar a l’alumnat. Identifica les possibles particularitats de cada alumne i apr猫n a gestionar-les per a un correcte desenvolupament dins i fora de l’aula. 脡s un curs d’educaci贸 emocional apte per a docents de qualsevol etapa educativa.

  Curs reconegut pel Departament.

2 comentaris

Irene · 14 d'abril de 2022 a les 18:40

Hola, no funcionen els enlla莽os! Gr脿cies!

  Doqua · 19 d'abril de 2022 a les 8:44

  Hola!

  Ja haurien de funcionar tots. Disculpa les mol猫sties!

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adre莽a electr貌nica no es publicar脿. Els camps necessaris estan marcats amb *

Posts anteriors

Aqu铆 tens els 煤ltims articles que hem publicat.

Recorda que pots filtrar-los per tem脿tica des del men煤 superior