formació del professorat

5 jocs interactius de repàs de matemàtiques4 min read

Compartim un seguit de jocs de maematiques de diferents tipus. De nombres, unitats de mesura, geometria, resolució de problemes i molt més!
repas de matematiques blog portada

Quan parlem de continguts de matemàtiques ens trobem amb algunes peculiaritats que delimiten com ha de ser el seu procés d’aprenentatge. D’una banda, per aprendre continguts més complexos cal haver comprès i integrat en diferents situacions quotidianes els continguts més senzills i, d’altra banda, aquests continguts necessiten exercitació per a poder-los fer servir fàcilment i amb efectivitat. És a dir, cal fer repàs de matemàtiques.

Atès això moltes vegades ens descobrim que tot i que un contingut s’ha après és necessari fer-lo per recordar i continuar integrant els aprenentatges de manera competencial. Així doncs, a continuació descobrireu diferents propostes d’activitats i jocs interactius per a fer repàs de matemàtiques, tant a l’aula com a casa.

repàs de matemàtiques amb Jocs de números i operacions

Els números, les operacions i el càlcul són els continguts que necessiten més repàs de matemàtiques, ja que són els que més necessitem exercitar per tenir-los presents ràpidament, per quan els hàgim de fer servir en la resolució de problemes i situacions matemàtiques.

En aquest bloc de continguts podem trobar molta varietat de jocs interactius, per tant, és important decidir què volem que aprenguin els nostres infants per, llavors, poder seleccionar el joc més adient. No només cal tenir en compte el contingut sinó també l’adequació del joc per l’edat, és a dir, tenir en compte el grau d’interacció i de destresa digital que requereix, el disseny i context emprat, així com els suports o ajudes que ofereix, si és que n’ofereix.

1. Jocs matemàtics: Disposeu d’aquests disponibles a Wordwall. D’altra banda, també podeu treballar les divisions d’una xifra des d’aquí.

2. Col·lecció de jocs per treballar les taules de multiplicar: Teniu una llista de jocs: Figo and Friends, Buceo de números, Rescate de animales, Matemáticas submarinas i molts altres aquí

repàs de matemàtiques amb Jocs de magnituds i mesura

Tot i que, quan parlem de magnituds i mesura, el primer que ens ve al cap són activitats per mesurar longituds, volums, masses, etc., també podem trobar jocs interactius, ja que un cop realitzat el procés d’aprenentatge d’aquests continguts (percepció, comparació i cerca de referents) és necessari continuar treballant-los per ser més operatius en el seu ús. Per a això descobrireu, per exemple:

3. Col·lecció de jocs diferenciats per cursos de Primària: els teniu distribuits per etapa educativa aquí.

repàs de matemàtiques amb Jocs i eines de geometria

Per treballar aquest bloc de continguts ens seran molt útils els jocs interactius, ja que ens permetran treballar amb recursos que es desenvolupen en espais que a vegades no disposem a l’aula o a casa.

4. Col·lecció de jocs geomètrics: aquí trobareu un bon conjunt de jocs que treballen la geometria des de multitud d’enfocaments, des dels més lúdics com alguns jocs de golf com d’altres més teòrics dedicats a calcular els angles. 

5. Laberint geomètric per a nenes i nens de secundària: teniu un Genially a mode de escape room disponible aquí.

Si voleu aprofundir en l’eina i poder crear els vostres propis exercicis, recordeu que teniu el nostre curs reconegut de Genially.

repàs de matemàtiques sobre Resolució de problemes

Trobar activitats i jocs per a la resolució de problemes acostuma a ser més difícil. Com sabem, en la resolució de problemes no s’avalua únicament el resultat sinó també tot el procés portat a terme i, per això, encara no hi ha eines digitals que permetin auto-corregir i definir com ho faria una persona. 

Tot i això, podem trobar activitats per resoldre problemes matemàtics estructurats online. Això sí, hem de tenir en compte que només corregeixen el resultat, i que també podem trobar col·leccions de problemes per a imprimir i resoldre’ls en format analògic:

Per acabar...

Avui ens acomiadem amb aquest recull de materials per treballar les matemàtiques manipulativament i, aprofitant que parlem de jocs, també us recomanem donar un cop d’ull a les nostres diferents propostes de gamificació a l’aula. 

Dit això, marxem amb la nostra col·lecció de vídeos dedicats a fer operacions matemàtiques amb regletes de Cuisinaire. Com veureu, és molt didàctica i plenament interactiva. Ens llegim aviat!

Comparteix aquest article…

Amplia les teves competències sobre el tema d'avui amb aquests cursos

Millora les teves competències sobre tots els aspectes relatius a la programació didàctica amb els nostres cursos reconeguts pel Departament d’Educació.

  • 30 hores

    Genially3 min read

    Des de: 55,00
  • 80 hores

    Diversitat amb ed. emocional3 min read

    Des de: 140,00
Posts anteriors

Aquí tens els últims articles que hem publicat.

Recorda que pots filtrar-los per temàtica des del menú superior
Cistella de la compra
Obrir WhatsApp
1
Necessites ajuda?😃 Envia'ns un Whats!
Hola! 🙋🏼‍♀️
Envia'ns un missatge amb el teu dubte i et contestarem de dill-div de 9 a 15h.