formaci贸 del professorat

5 jocs interactius de rep脿s de matem脿tiques4 min read

Compartim un seguit de jocs de maematiques de diferents tipus. De nombres, unitats de mesura, geometria, resoluci贸 de problemes i molt m茅s!
repas de matematiques blog portada

Quan parlem de continguts de matem脿tiques ens trobem amb algunes peculiaritats que delimiten com ha de ser el seu proc茅s d’aprenentatge. D’una banda, per aprendre continguts m茅s complexos cal haver compr猫s i integrat en diferents situacions quotidianes els continguts m茅s senzills i, d’altra banda, aquests continguts necessiten exercitaci贸 per a poder-los fer servir f脿cilment i amb efectivitat. 脡s a dir, cal fer rep脿s de matem脿tiques.

At猫s aix貌 moltes vegades ens descobrim que tot i que un contingut s’ha apr猫s 茅s necessari fer-lo per recordar i continuar integrant els aprenentatges de manera competencial. Aix铆 doncs, a continuaci贸 descobrireu diferents propostes d’activitats i jocs interactius per a fer rep脿s de matem脿tiques, tant a l’aula com a casa.

rep脿s de matem脿tiques amb Jocs de n煤meros i operacions

Els n煤meros, les operacions i el c脿lcul s贸n els continguts que necessiten m茅s rep脿s de matem脿tiques, ja que s贸n els que m茅s necessitem exercitar per tenir-los presents r脿pidament, per quan els h脿gim de fer servir en la resoluci贸 de problemes i situacions matem脿tiques.

En aquest bloc de continguts podem trobar molta varietat de jocs interactius, per tant, 茅s important decidir qu猫 volem que aprenguin els nostres infants per, llavors, poder seleccionar el joc m茅s adient. No nom茅s cal tenir en compte el contingut sin贸 tamb茅 l’adequaci贸 del joc per l’edat, 茅s a dir, tenir en compte el grau d’interacci贸 i de destresa digital que requereix, el disseny i context emprat, aix铆 com els suports o ajudes que ofereix, si 茅s que n’ofereix.

1. Jocs matem脿tics: Disposeu d’aquests disponibles a Wordwall. D’altra banda, tamb茅 podeu treballar les divisions d鈥檜na xifra des d’aqu铆.

2. Col路lecci贸 de jocs per treballar les taules de multiplicar: Teniu una llista de jocs: Figo and Friends, Buceo de n煤meros, Rescate de animales, Matem谩ticas submarinas i molts altres aqu铆.聽

rep脿s de matem脿tiques amb Jocs de magnituds i mesura

Tot i que, quan parlem de magnituds i mesura, el primer que ens ve al cap s贸n activitats per mesurar longituds, volums, masses, etc., tamb茅 podem trobar jocs interactius, ja que un cop realitzat el proc茅s d’aprenentatge d’aquests continguts (percepci贸, comparaci贸 i cerca de referents) 茅s necessari continuar treballant-los per ser m茅s operatius en el seu 煤s. Per a aix貌 descobrireu, per exemple:

3. Col路lecci贸 de jocs diferenciats per cursos de Prim脿ria: els teniu distribuits per etapa educativa aqu铆.

rep脿s de matem脿tiques amb Jocs i eines de geometria

Per treballar aquest bloc de continguts ens seran molt 煤tils els jocs interactius, ja que ens permetran treballar amb recursos que es desenvolupen en espais que a vegades no disposem a l’aula o a casa.

4. Col路lecci贸 de jocs geom猫trics: aqu铆 trobareu un bon conjunt de jocs que treballen la geometria des de multitud d’enfocaments, des dels m茅s l煤dics com alguns jocs de golf com d’altres m茅s te貌rics dedicats a calcular els angles.聽

5. Laberint geom猫tric per a nenes i nens de secund脿ria: teniu un Genially a mode de escape room disponible aqu铆.

Si voleu aprofundir en l’eina i poder crear els vostres propis exercicis, recordeu que teniu el nostre curs reconegut de Genially.

rep脿s de matem脿tiques sobre Resoluci贸 de problemes

Trobar activitats i jocs per a la resoluci贸 de problemes acostuma a ser m茅s dif铆cil. Com sabem, en la resoluci贸 de problemes no s’avalua 煤nicament el resultat sin贸 tamb茅 tot el proc茅s portat a terme i, per aix貌, encara no hi ha eines digitals que permetin auto-corregir i definir com ho faria una persona.聽

Tot i aix貌, podem trobar activitats per resoldre problemes matem脿tics estructurats online. Aix貌 s铆, hem de tenir en compte que nom茅s corregeixen el resultat, i que tamb茅 podem trobar col路leccions de problemes per a imprimir i resoldre’ls en format anal貌gic:

Per acabar...

Avui ens acomiadem amb aquest recull de materials per treballar les matem脿tiques manipulativament i, aprofitant que parlem de jocs, tamb茅 us recomanem donar un cop d’ull a les nostres diferents propostes de gamificaci贸 a l’aula.

Dit aix貌, marxem amb la nostra col路lecci贸 de v铆deos dedicats a fer operacions matem脿tiques amb regletes de Cuisinaire. Com veureu, 茅s molt did脿ctica i plenament interactiva. Ens llegim aviat!

Comparteix aquest article…

Amplia les teves compet猫ncies sobre el tema d'avui amb aquests cursos

Millora les teves compet猫ncies sobre tots els aspectes relatius a la programaci贸 did脿ctica amb els nostres cursos reconeguts pel Departament d’Educaci贸.

  • 30 hores

    Genially3 min read

    Des de: 60,00
  • 80 hores

    Diversitat amb ed. emocional3 min read

    Des de: 140,00
Posts anteriors

Aqu铆 tens els 煤ltims articles que hem publicat.

Recorda que pots filtrar-los per tem脿tica des del men煤 superior
Cistella de la compra
Obrir WhatsApp
1
Necessites ajuda?馃槂 Envia'ns un Whats!
Hola! 馃檵馃徏鈥嶁檧锔
Envia'ns un missatge amb el teu dubte i et contestarem de dill-div de 9 a 15h.