Qu猫 s贸n les situacions d’aprenentatge3 min read

Amb la introducci贸 de la LOMLOE s'ha comen莽at a parlar molt de les situacions d'aprenentatge. Avui et fem cinc c猫ntims sobre qu猫 s贸n.
situacions d'aprenentatge

Des de la concreci贸 de la nova llei educativa, la LOMLOE, no s鈥檋a deixat de parlar de les situacions d鈥檃prenentatge. Tota la comunitat educativa ha comen莽at a cercar-ne informaci贸 amb la finalitat d鈥檈sbrinar qu猫 impliquen en el seu dia a dia.

Avui volem facilitar-te la cerca per tal de posar-te en context i explicar qu猫 s贸n les situacions d鈥檃prenentatge, quina relaci贸 tenen amb el curr铆culum de la LOMLOE i, a m茅s, mostrar-te鈥檔 alguns exemples. Qu猫 et sembla? O, si vols, tamb茅 pots realitzar el curs online en v铆deo on les repassem, tant per a prim脿ria com per a secund脿ria.聽El pots veure aqu铆.

Qu猫 s贸n les situacions d'aprenentatge

Les situacions d’aprenentatge s贸n escenaris que presenten situacions que l’alumnat es pot trobar a la vida real. Aquestes situacions s’utilitzen com a excusa per a desenvolupar els aprenentatges.聽

Filant m茅s prim, segons la LOMLOE, les situacions d’aprenentatge “plantegen un context concret, una realitat actual, passada o previsible en el futur, en forma de pregunta o problema, en sentit ampli, que cal comprendre, a la que cal donar resposta o sobre la que s’ha d’intervenir”.

situacions aprenentatge aula infantil

LA LOMLOE I LES SITUACIONS D'APRENENTATGE

Quina 茅s la finalitat d'aquest canvi?

El nou curr铆culum de la LOMLOE promou l鈥檃prenentatge basat en situacions, amb la finalitat que l鈥檃lumnat pugui assolir el perfil competencial de sortida que s鈥檌ndica al nou curr铆culum. Una forma d鈥檃conseguir-ho 茅s mitjan莽ant l鈥檕rganitzaci贸 dels sabers a partir de situacions contextualitzades, tal com es fa a les situacions d鈥檃prenentatge.

Com es pot dur a terme?

L鈥檃prenentatge competencial promou la concepci贸 globalitzada dels aprenentatges, 茅s a dir, que es resolguin situacions des de diferents 脿rees o mat猫ries, en lloc de treballar de forma parcel路lada. Per aquest motiu, les situacions que es plantegin a l鈥檃lumnat han de permetre la incorporaci贸 i combinaci贸 dels sabers corresponents a una o m茅s 脿rees o mat猫ries per tal de donar-li soluci贸.

Qu猫 promou en l'alumnat?

Dins d鈥檃quest plantejament, l鈥檃lumnat t茅 una posici贸 activa respecte del seu propi aprenentatge, perqu猫 haur脿 d鈥檌nvestigar, construir el coneixement amb la resta de companyes i companys i proposar solucions a l鈥檈scenari plantejat. Una mica el que tamb茅 passa amb l’aprenentatge basat en problemes.聽

Exemples de situacions d'aprenentatge

Hi ha milers de formes d鈥檈ncarar una situaci贸 d鈥檃prenentatge, per貌 us deixem alguns exemples extrets del curr铆culum:

situacions aprenentatge

El nostre curs de programar unitats did脿ctiques amb situacions d'aprenentatge

De la mateixa manera, l’aplicaci贸 de la LOMLOE recomana de manera m茅s expl铆cita que mai la necessitat de programar unitats did脿ctiques amb situacions d’aprenentatge, una metodologia que ha arribat per quedar-se. Com 茅s probable que l’adaptaci贸 als canvis del nou Decret no sigui immediata, hem dissenyat un curs online per a programar unitats did脿ctiques amb situacions d’aprenentatge per ajudar-vos.

En aquest nou curs en v铆deo, repassareu tots els canvis incorporats a la LOMLOE i definireu una seq眉猫ncia d鈥檃ctivitats adaptada al nou Decret. Posteriorment, aprendreu a enriquir-la amb l鈥檃prenentatge cooperatiu, les rutines de pensament i altres instruments d鈥檃valuaci贸. Com veieu, 茅s un curs molt complet que us ajudar脿 adaptar-vos a la nova normativa. El podeu realtizar per prim脿ria i per secund脿ria, amb v铆deos adaptats a cada etapa educativa. Esperem que us agradi!

Finalment i, com 茅s habitual, ens acomiadem amb una recomanaci贸 en v铆deo:

Comparteix aquest article…

Amplia les teves compet猫ncies sobre el tema d'avui amb aquests cursos

Millora les teves compet猫ncies sobre tots els aspectes relatius a la programaci贸 did脿ctica amb els nostres cursos reconeguts pel Departament d’Educaci贸.

 • DIGITAL
  30 hores , Digital

  Genially3 min read

  Apr猫n a con猫ixer Genially des de zero amb aquest curs online amb videotutorials. Acabada la formaci贸, dominar脿s l’eina de manera experta. Amb aquest aplicatiu podr脿s crear continguts interactius聽que despertaran l’atenci贸 dels teus alumnes: presentacions, jocs, projectes i molt铆ssim m茅s. Genially 茅s un recurs ideal per fomentar la motivaci贸 i l’aprenentatge de l’alumnat, t’ajudarem a aconseguir-ho.

  Curs reconegut pel Departament.

 • 30 hores , Educaci贸 Infantil

  Neuroeducaci贸 i creativitat a l’aula3 min read

  En aquest curs per a docents comprendr脿s l’estructura dels estudis neurocient铆fics que estudien com es desenvolupa la creativitat. T’oferirem diferents t猫cniques i pr脿ctiques per a potenciar la creativitat i la imaginaci贸 dels teus alumnes.

  Curs reconegut pel Departament.

 • DIGITAL
  30 hores , Digital

  Comunicaci贸 amb l’煤s de les TIC3 min read

  Aquest curs per a docents aprendr脿s a millorar la comunicaci贸 entre els tres agents del centre educatiu: docents, alumnes i fam铆lies. Establir脿s canals de di脿leg eficients aprofitant les eines digitals del present i aprendr脿s a abordar temes com la resoluci贸 de conflictes, la comunicaci贸 amb l’alumnat o les reunions entre docents.

  Curs reconegut pel Departament.

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adre莽a electr貌nica no es publicar脿. Els camps necessaris estan marcats amb *

Posts anteriors

Aqu铆 tens els 煤ltims articles que hem publicat.

Recorda que pots filtrar-los per tem脿tica des del men煤 superior
Obrir WhatsApp
1
Necessites ajuda?馃槂 Envia'ns un Whats!
Hola! 馃檵馃徏鈥嶁檧锔
Envia'ns un missatge amb el teu dubte i et contestarem de dill-div de 9 a 15h.