formació del professorat

Guia per l’atenció a la diversitat a l’aula3 min read

T'oferim un seguit de recursos, eines i recomanacions enfocades a l'atenció a la diversitat que t'ajudaran a treballar millor a l'aula.
diversitat a l'aula

Necessites una repassada breu sobre l’atenció a la diversitat a l’aula? A continuació t’oferirem diferents recursos, materials i consells que t’ajudaran a tenir en compte tots els elements necessaris per garantir que no descuides la diversitat a l’aula. 

Primer de tot, s’ha de dir que l’atenció educativa a l’alumnat dins l’àmbit de la diversitat és un punt que forma part del decret que ha de seguir tot el cos de mestres. Es defineix com la continuació d’un procés iniciat fa dècades, per avançar cap a uns entorns educatius que tinguin en compte la diversitat de les persones i la seva complexitat social, uns entorns que ofereixin expectatives d’èxit a tot l’alumnat en el marc d’un sistema inclusiu

La importància de l'atenció a la diversitat

Com ben bé sabràs, la diversitat és un dels punts més importants als quals s’ha de prestar atenció a l’aula. És un generador potencial de desigualtats en qualsevol etapa, i per això cal estar preparat/da com a docent i tenir eines per garantir un entorn positiu per tot l’alumnat. 

Les escoles han de saber potenciar la seva diversitat, fent que sigui vista com una riquesa enlloc d’una debilitat. Cada docent pot personalitzar els seus aprenentatges mitjançant diferents metodologies (situacions d’aprenentatge, treball per projectes, a través d’eines digitals, etc.), i molts d’aquests aprenentatges poden ser interdisciplinaris.

atencio a la diversitat curs formacio

els tipus diversitat i com atendre'ls

El terme diversitat, com a tal, és molt ampli. Dins una aula t’hi trobaràs diversitat lingüística, racial, de gènere o cultural, per dir-ne només algunes, i cadascuna requereix un tipus d’enfocament. Un docent ha d’estar preparat per atendre-les totes, fent servir les diferents eines que ha anat incorporant al seu dia a dia mitjançant diferents aprenentatges. Un bon recurs per saber atendre a la diversitat és realitzant una formació específica sobre aquest tema.  

En aquest sentit, a Doqua disposem de dues formacions reconegudes concretament enfocades al tema en qüestió: el curs d’Introducció a l’educació emocional, de 30 hores de duració, i el curs d’Atenció a la diversitat amb l’educació emocional, que activa directament el perfil professional d’atenció a la diversitat.

cursos d'atenció a la diversitat com a formació permanent

El nostre curs d’introducció a l’educació emocional és apte per a docents de qualsevol etapa i té com a objectiu donar resposta a necessitats emocionals que poden sorgir tant en l’alumnat com en el docent. S’estudia el concepte d'”educació emocional” com a tal, i es tracten punts com el seu marc conceptual, les intel·ligències múltiples o el treball a l’aula. 

Per la seva part, el curs de diversitat amb educació emocional, a part d’activar el perfil professional corresponent ocupant les 80h de formació necessàries per activar-lo, se centra en dissenyar propostes i activitats que fomentin el benestar emocional de l’alumnat. S’endinsa en les 5 competències emocionals, en les competències interpersonals i acaba ajudant a elaborar un context d’aprenentatge que té present l’educació emocional i la diversitat a l’aula.

atencio a la diversitat formacio online

cursos d'atenció a la diversitat com a formació permanent

Com s’ha demostrat, l’atenció a la diversitat ja ofereix evidències del seu impacte positiu en aspectes com les competències acadèmiques, reduint les diferències entre l’alumnat amb dificultats d’aprenentatge i l’alumnat sense dificultats, millorant la seva participació, les seves habilitats socials i reduint els comportaments problemàtics.
L’atenció a la diversitat, també, és efectiva en la prevenció de l’abandonament escolar gràcies al fet . Si vols saber-ne mes sobre el tema, ens acomiadem amb el tràiler de presentació del nostre curs de diversitat.  

Comparteix aquest article…

Amplia les teves competències sobre el tema d'avui amb aquests cursos

Millora les teves competències sobre tots els aspectes relatius a la programació didàctica amb els nostres cursos reconeguts pel Departament d’Educació.

  • 60 hores

    Treball per projectes3 min read

    Des de: 105,00
  • 30 hores

    Genially3 min read

    Des de: 55,00
  • 60 hores

    Aprenentatge cooperatiu3 min read

    Des de: 105,00
  • 80 hores

    Diversitat amb ed. emocional3 min read

    Des de: 140,00
Posts anteriors

Aquí tens els últims articles que hem publicat.

Recorda que pots filtrar-los per temàtica des del menú superior
Cistella de la compra
Obrir WhatsApp
1
Necessites ajuda?😃 Envia'ns un Whats!
Hola! 🙋🏼‍♀️
Envia'ns un missatge amb el teu dubte i et contestarem de dill-div de 9 a 15h.