formació del professorat

Llibres sobre educació per llegir a l’estiu4 min read

Us recomanem un seguit de lectures relacionades directament amb el món educatiu que us ajudaran a millorar les vostres aptituds
llibres sobre educació

L’estiu ens serveix per fer tot allò que no podem fer durant el curs, remullar-nos a la piscina, anar a gaudir d’una excursió per la natura, visitar nous llocs… Però també, per endinsar-nos en aquelles lectures que se’ns acumulen. I perquè no afegir entre aquestes lectures alguns llibres sobre educació?

 

Avui a Doqua us proposem un seguit de lectures que, per a nosaltres, podrien formar part d’una col·lecció dels millors llibres per a docents. Esperem que les recomanacions útils per ampliar la vostra biblioteca personal de llibres sobre educació. Som-hi!

Llibres sobre Educació infantil

Comencem amb alguns llibres sobre educació infantil, n’hi ha tants que ens ha sigut difícil fer la tria:

  • Ser maestr@ en el 0-3, presenta una reflexió, a partir de vivències reals, de la figura i, la important tasca, de tot l’equip de mestres que acompanyen a la primera infància. El podeu comprar des d’aquí.
  • El latido de un aula infantil, ens planteja 10 eixos temàtics que són cabdals treballar-los amb els infants però, en aquesta ocasió, les autores presentes aquests eixos vinculats al dia a dia d’una aula d’infantil. El podeu adquirir aquí.

Llibres sobre educació primària

Continuem amb la següent etapa formativa per tal de fer-vos un parell de propostes que ens han semblat interessants:

llibres sobre educacio

Llibres sobre educació a secundària

Per a l’etapa de l’educació secundària hem seleccionat dues lectures generals i ben diferents entre elles:

  • Hagamos que sus vidas sean extraordinarias, ens proposa 12 estratègies per tal d’aconseguir fomentar la resiliència en el nostre alumnat. És ben cert que aquestes estratègies es poden començar a aplicar des de ben petits però sobretot, durant l’adolescència. Recordem que és en aquesta etapa on els adolescents tenen una revolució dins seu i per això en sembla molt important el foment de la resiliència en el nostre alumnat. Podeu obtenir-lo aquí.
  • 50 viñetas críticas para docentes ens apropa, a partir de vinyetes de còmic, una bona forma de reflexionar sobre una professió que és dura però a la vegada, també molt gratificant. Disponible aquí.

Els millors llibres sobre educació del 2021

I com no, un parell de seleccions de llibres sobre educació del 2021 que no poden estar més al dia de l’actualitat educativa.

  • ¿Puede un virus cambiar la escuela? El gran pedagog Francesco Tonucci, amb les seves vinyetes de traç simple i fi, ens fa reflexionar sobre l’impacte de la covid a l’escola. Si li voleu donar un cop d’ull, aquí el podeu trobar. 
  • Aprender y enseñar en tiempos de confinamiento. El confinament va suposar un daltabaix en moltes pràctiques educatives i va mostrar com n’és de necessari ser flexible en les metodologies emprades. També ens va evidenciar que hem de saber utilitzar recursos ben diferents per tal que la distància no sigui un impediment per a l’aprenentatge. Aquest llibre reflexiona i fa propostes per tal que el professorat pugui plantejar-se com enfocar el curs 2020-2021 i el podeu trobar aquí.
llibres professorat educació

Llibres sobre educació generals

I per acabar, un parell de propostes que poden atraure a qualsevol persona implicada i interessada en el món educatiu:

  • Maestra de pueblo. Borrón y cuenta nueva ens segueix apropant les històries divertides de Maria. Aquesta vegada en un nou centre on ha aconseguit plaça fixa i on el dia a dia li permet anar veient la realitat de ser mestre. https://www.penguinlibros.com/es/tematicas/20585-maestra-de-pueblo-borron-y-cuenta-nueva
  • ¿Deberían los robots sustituir el profesorado? Actualment molts dels treballs s’estan robotitzant i automatitzant, però, pot passar el mateix amb la feina del professorat? Aquesta és la premissa sobre la qual gira el llibre, de ben segur que us farà reflexionar!

Per acabar...

Per a nosaltres aquesta és una bona selecció d’alguns dels millors llibres per a docents. Us agrada? No volem acomiadar-nos sense recomanar un parell de publicacions relacionades amb el tema d’avui. D’una banda, us compartim la nostra selecció dels millors llibres per a nens de 6 a 12 anys.

Us deixem amb aquest vídeo on trobareu moltes més recomanacions sobre llibres per a docents. Fins aviat!

Comparteix aquest article…

Amplia les teves competències sobre el tema d'avui amb aquests cursos

Millora la comunicació entre tots els components del centre educatiu, utilitza eines digitals o refina les teves capacitats docents amb els nostres cursos del perfil professional de Metodologies Globalitzades.

  • 60 hores

    Treball per projectes3 min read

    Des de: 105,00
  • 60 hores

    Aprenentatge cooperatiu3 min read

    Des de: 105,00
  • Educació Secundària

    Introducció a la comunicació3 min read

    0,00

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Posts anteriors

Aquí tens els últims articles que hem publicat.

Recorda que pots filtrar-los per temàtica des del menú superior
Cistella de la compra
Obrir WhatsApp
1
Necessites ajuda?😃 Envia'ns un Whats!
Hola! 🙋🏼‍♀️
Envia'ns un missatge amb el teu dubte i et contestarem de dill-div de 9 a 15h.