Llibres sobre educaci贸 per llegir a l鈥檈stiu4 min read

Us recomanem un seguit de lectures relacionades directament amb el m贸n educatiu que us ajudaran a millorar les vostres aptituds
llibres sobre educaci贸

L’estiu ens serveix per fer tot all貌 que no podem fer durant el curs, remullar-nos a la piscina, anar a gaudir d’una excursi贸 per la natura, visitar nous llocs… Per貌 tamb茅, per endinsar-nos en aquelles lectures que se’ns acumulen. I perqu猫 no afegir entre aquestes lectures alguns llibres sobre educaci贸?

Avui a Doqua us proposem un seguit de lectures que, per a nosaltres, podrien formar part d’una col路lecci贸 dels millors llibres per a docents. Esperem que les recomanacions 煤tils per ampliar la vostra biblioteca personal de llibres sobre educaci贸. Som-hi!

Llibres sobre Educaci贸 infantil

Comencem amb alguns llibres sobre educaci贸 infantil, n’hi ha tants que ens ha sigut dif铆cil fer la tria:

 • Ser maestr@ en el 0-3, presenta una reflexi贸, a partir de viv猫ncies reals, de la figura i, la important tasca, de tot l’equip de mestres que acompanyen a la primera inf脿ncia. El podeu comprar des d’aqu铆.
 • El latido de un aula infantil, ens planteja 10 eixos tem脿tics que s贸n cabdals treballar-los amb els infants per貌, en aquesta ocasi贸, les autores presentes aquests eixos vinculats al dia a dia d鈥檜na aula d鈥檌nfantil. El podeu adquirir aqu铆.

Llibres sobre educaci贸 prim脿ria

Continuem amb la seg眉ent etapa formativa per tal de fer-vos un parell de propostes que ens han semblat interessants:

llibres sobre educacio

Llibres sobre educaci贸 a secund脿ria

Per a l’etapa de l’educaci贸 secund脿ria hem seleccionat dues lectures generals i ben diferents entre elles:

 • Hagamos que sus vidas sean extraordinarias, ens proposa 12 estrat猫gies per tal d’aconseguir fomentar la resili猫ncia en el nostre alumnat. 脡s ben cert que aquestes estrat猫gies es poden comen莽ar a aplicar des de ben petits per貌 sobretot, durant l’adolesc猫ncia. Recordem que 茅s en aquesta etapa on els adolescents tenen una revoluci贸 dins seu i per aix貌 en sembla molt important el foment de la resili猫ncia en el nostre alumnat. Podeu obtenir-lo aqu铆.
 • 50 vi帽etas cr铆ticas para docentes ens apropa, a partir de vinyetes de c貌mic, una bona forma de reflexionar sobre una professi贸 que 茅s dura per貌 a la vegada, tamb茅 molt gratificant. Disponible aqu铆.

Els millors llibres sobre educaci贸 del 2021

I com no, un parell de seleccions de llibres sobre educaci贸 del 2021 que no poden estar m茅s al dia de l’actualitat educativa.

 • 驴Puede un virus cambiar la escuela? El gran pedagog Francesco Tonucci, amb les seves vinyetes de tra莽 simple i fi, ens fa reflexionar sobre l’impacte de la covid a l’escola. Si li voleu donar un cop d’ull, aqu铆 el podeu trobar.聽
 • Aprender y ense帽ar en tiempos de confinamiento. El confinament va suposar un daltabaix en moltes pr脿ctiques educatives i va mostrar com n’茅s de necessari ser flexible en les metodologies emprades. Tamb茅 ens va evidenciar que hem de saber utilitzar recursos ben diferents per tal que la dist脿ncia no sigui un impediment per a l’aprenentatge. Aquest llibre reflexiona i fa propostes per tal que el professorat pugui plantejar-se com enfocar el curs 2020-2021 i el podeu trobar aqu铆.
llibres professorat educaci贸

Llibres sobre educaci贸 generals

I per acabar, un parell de propostes que poden atraure a qualsevol persona implicada i interessada en el m贸n educatiu:

 • Maestra de pueblo. Borr贸n y cuenta nueva ens segueix apropant les hist貌ries divertides de Maria. Aquesta vegada en un nou centre on ha aconseguit pla莽a fixa i on el dia a dia li permet anar veient la realitat de ser mestre. https://www.penguinlibros.com/es/tematicas/20585-maestra-de-pueblo-borron-y-cuenta-nueva
 • 驴Deber铆an los robots sustituir el profesorado? Actualment molts dels treballs s’estan robotitzant i automatitzant, per貌, pot passar el mateix amb la feina del professorat? Aquesta 茅s la premissa sobre la qual gira el llibre, de ben segur que us far脿 reflexionar!

Per acabar...

Per a nosaltres aquesta 茅s una bona selecci贸 d’alguns dels millors llibres per a docents. Us agrada? No volem acomiadar-nos sense recomanar un parell de publicacions relacionades amb el tema d’avui. D’una banda, us compartim la nostra selecci贸聽dels millors llibres per a nens de 6 a 12 anys.

Us deixem amb aquest v铆deo on trobareu moltes m茅s recomanacions sobre llibres per a docents. Fins aviat!

Comparteix aquest article…

Amplia les teves compet猫ncies sobre el tema d'avui amb aquests cursos

Millora la comunicaci贸 entre tots els components del centre educatiu, utilitza eines digitals o refina les teves capacitats docents amb els nostres cursos del perfil professional de Metodologies Globalitzades.

 • Educaci贸 Secund脿ria , P铆ndoles formatives gratu茂tes

  Introducci贸 a la comunicaci贸3 min read

  A trav茅s d鈥檃questa p铆ndola formativa es pret茅n fer una introducci贸 a la import脿ncia de la comunicaci贸 en els centres educatius i de con猫ixer les maneres de comunicar-nos amb companys, alumnes i fam铆lies.聽Es tracta de l’apartat introductori del curs “Introducci贸 amb l’煤s de les TIC”, de 30 hores,聽on establim les bases de la formaci贸.

 • M脠TODES
  60 hores , Educaci贸 Infantil

  Treball per projectes3 min read

  En aquest curs de treball per projectes, aprendr脿s a elaborar, revisar i validar propostes de treball. Ho far脿s mitjan莽ant el coneixement i l鈥檃n脿lisi de les seves particularitats pedag貌giques, sempre amb l’objectiu de fer que l鈥檃prenentatge dels alumnes sigui significatiu. 脡s un curs de treball per projectes apte per infantil, prim脿ria i secund脿ria.

  Curs reconegut pel Departament.

 • M脠TODES
  60 hores , Educaci贸 Infantil

  Aprenentatge cooperatiu3 min read

  L’aprenentatge cooperatiu 茅s un enfocament metodol貌gic per a l’aprenentatge de qualsevol contingut en el context escolar. En aquest curs online per a docents, aprendr脿s diversos m猫todes i t猫cniques per potenciar el treball en equip, fent que l’alumne sigui un agent actiu.

  Curs reconegut pel Departament.

 • DIGITAL
  30 hores , Digital

  Comunicaci贸 amb l’煤s de les TIC3 min read

  Aquest curs per a docents aprendr脿s a millorar la comunicaci贸 entre els tres agents del centre educatiu: docents, alumnes i fam铆lies. Establir脿s canals de di脿leg eficients aprofitant les eines digitals del present i aprendr脿s a abordar temes com la resoluci贸 de conflictes, la comunicaci贸 amb l’alumnat o les reunions entre docents.

  Curs reconegut pel Departament.

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adre莽a electr貌nica no es publicar脿.

Posts anteriors

Aqu铆 tens els 煤ltims articles que hem publicat.

Recorda que pots filtrar-los per tem脿tica des del men煤 superior
Obrir WhatsApp
1
Necessites ajuda?馃槂 Envia'ns un Whats!
Hola! 馃檵馃徏鈥嶁檧锔
Envia'ns un missatge amb el teu dubte i et contestarem de dill-div de 9 a 15h.