formaci贸 del professorat

8 apps per a docents per a gestionar l’aula9 min read

Avui ens agradaria presentar-vos un recull d鈥檃pps per a docents que us poden ser de molta utilitat en el vostre dia a dia.

Un dels nostres principals objectius 茅s oferir-vos eines i recursos (cursos, v铆deos o articles) que us ajudin a ser millors en la vostra tasca docent. Per aquest motiu,聽 avui ens agradaria presentar-vos un recull d鈥檃pps per a docents que us poden ser de molta utilitat en el vostre dia a dia.聽

Segurament, molts de vosaltres haureu identificat tasques que dueu a terme molt sovint, que es repeteixen regularment per貌, per algun motiu concret, us roben temps. Temps 煤til per dur a terme tasques m茅s importants o rellevants per a l鈥檃prenentatge dels vostres alumnes.聽

Aix铆 doncs, us presentem, a continuaci贸, algunes apps per a docents, totes gratu茂tes, que us poden donar un cop de m脿 en agilitzar aquests processos i aix铆 poder dedicar el vostre temps a all貌 que importa: els vostres alumnes.聽 A continuaci贸 us les presentem de manera breu, si alguna us crida especialment l鈥檃tenci贸, us animem a descobrir-la amb m茅s detall Som-hi!

脥ndex del post

Apps per a docents per no oblidar res - EVERNOTE, NOTION I TRELLO

Evernote

Segurament, molts de vosaltres ja coneixereu aquesta aplicaci贸 per prendre notes, i certament funciona molt b茅 com a app per a docents. Efectivament es tracta d鈥檜na de les m茅s conegudes i utilitzades del m贸n i, tot i que t茅 una opci贸 de pagament, la versi贸 gratu茂ta 茅s m茅s que suficient per als vostres prop貌sits.

El funcionament b脿sic d鈥橢vernote es basa en la creaci贸 de notes que, posteriorment, podem endre莽ar en llibretes. Pot ser especialment 煤til per:

 • Recopilar ordres del dia de reunions
 • Recopilar informaci贸 a l鈥檋ora de preparar un projecte
 • Guardar unitats did脿ctiques o llistes de tasques
 • Recollir idees o pensaments per desenvolupar-les m茅s endavant

A m茅s de la versi贸 web, Evernote disposa d鈥檃plicacions gratu茂tes tant per Android com per a iPhone i client d鈥檈scriptori per a mac i PC. Les aplicacions m貌bils disposen de funcionalitats molt interessants, com l鈥檈scaneig de documents, apunts o targetes i gravaci贸 de veu que es poden adjuntar a les nostres notes.

Notion

La principal diferencia amb Evernote 茅s la gamma de diverses funcionalitats que Notion posa al nostre abast, fent-la una de les apps per a docents m茅s flexibles i 煤tils de totes. Amb una mica de temps i coneixement, es poden crear:聽

 • P脿gines web senzilles
 • Wikis col路laboratives
 • Llistes de tasques
 • Llistes de seguiment de lectures o pel路l铆cules
 • Planificacions per a projectes
 • Diagrames de gantt

Realment, la llista es podria allargar molt m茅s i la creativitat dels usuaris fa que cada dia apareguin utilitats noves.

Notion, a banda de la versi贸 web, disposa tamb茅 de versions gratu茂tes per a Android i iPhone i clients d鈥檈scriptori per a iOS (Mac) i ordinadors convencionals (PC). En definitiva, 茅s una app per a docents f脿cil de tenir.聽

Trello

Acabem l鈥檃partat d鈥檃pps per a docents per prendre anotacions amb una aplicaci贸 diferent de les anteriors. Si Evernote i Notion s贸n blocs de notes per recordar les nostres idees, Trello 茅s un gestor que ens ajudar脿 a no oblidar cap de les nostres tasques. Aquesta utilitat est脿 enfocada a confeccionar llistes de tasques, ja siguin del nostre dia a dia, o activitats que cal dur a terme per a un projecte. Sens dubte 茅s una de les apps gratu茂tes per a docents que m茅s recomanem.

El seu funcionament b脿sic es basa聽en crear targetes per a cada tasca, a les quals podem adjuntar informacions rellevants: la data d鈥檌nici, de finalitzaci贸, etiquetes, assignar responsables, adjuntar arxius, etc鈥 Aquestes targetes les anirem organitzant en llistes que ens poden indicar, per exemple, la fase d鈥檜n projecte a la qual pertanyen o l鈥檈stat en el qual es troba la tasca: pendent, en marxa, acabada, etc.

La seva flexibilitat fa que sigui una app per a docents genial per gestionar l鈥檃ula. Ens permet disposar de m煤ltiples maneres d鈥檈ndre莽ar les targetes i les llistes, motiu pel qual ens pot ser 煤til per a diversos escenaris. Un d鈥檈lls, per exemple, pot ser per iniciar als nostres alumnes en les habilitats i capacitats necess脿ries per planificar i gestionar un projecte i, d鈥檃questa manera tamb茅, fomentar l鈥檃utonomia i la responsabilitat.

Apps per a docents pel seguiment de l鈥檃ulmnat - ADITTIO, IDOCEO I CLASSDOJO

Additio

Obrim aquest segon bloc d鈥檃pps per a docents amb una de les utilitats m茅s conegudes. Additio 茅s com un quadern digital del docent. Substitueix la cl脿ssica 鈥渓libreta d’anotacions鈥 afegint un bon grapat de funcionalitats interessants que aprofiten tot el potencial de les noves tecnologies.

Destaquem la funcionalitat de creaci贸 i 煤s de r煤briques per fer el seguiment del progr茅s de l鈥檃lumnat, per una banda, i la facilitat amb la qual permet gestionar el control d鈥檃ssist猫ncia.

Com 茅s habitual, aquesta aplicaci贸 disposa de versions per la majoria de dispositius digitals: Android, iPhone, tauletes, ipad , PC鈥檚 i Macs. 脡s una de les m茅s interessants tant per la seva utilitat com per la multitud de dispositius que suporta.聽

Idoceo

iDoceo tamb茅 es postula com un ferm candidat a substituir el quadern del docent. En aquest cas, destaca per les seves funcionalitats pel que fa a la planificaci贸 de classes i el quadern de notes. En el primer cas, podem comptar amb un diari per cada classe, una agenda di脿ria o setmanal i integrar-los amb els principals serveis de calendari (google, iCal, etc.).

Pel que fa al quadern de notes, ens ofereix la possibilitat de dur el seguiment de qualsevol dada, nota, qualificaci贸, valoraci贸 o informaci贸 de classe en diversos formats: text, icones, notes, recursos externs鈥 En resum, 茅s un bon substitut de la vostra llibreta anal貌gica i una magn铆fica app per a docents que acostumen a fer anotacions de gaireb茅 tot. En aquest cas, nom茅s disposa d鈥檃plicacions i clients d鈥檈scriptori per l鈥檈cosistema d鈥橝pple: macOS, iPhone i iPad.

Classdojo

Acabem aquesta secci贸 dedicada a apps gratu茂tes per a docents encarades al seguiment amb una proposta diferent. Classdojo ens proposa dur a terme el seguiment dels alumnes, per貌 enfocat a la conducta, 茅s a dir, 茅s una eina de seguiment d鈥檃quells comportaments que ens agradaria fomentar entre el nostre alumnat.

Haurem d鈥檈specificar quins s贸n aquests comportaments que volem fomentar i valorar i, en paral路lel, caldr脿 afegir informaci贸 sobre la nostra aula i els alumnes (amb un interessat sistema per salvaguardar la privacitat dels infants que ens ha agradat for莽a i que us convidem a descobrir). Amb tot aix貌 a punt, i afegint un pessic de gamificaci贸, tenim entre mans una interessant eina de seguiment conductual que val la pena provar.

Abans d鈥檃cabar, 茅s necessari comentar que aquesta aplicaci贸 per a docents tamb茅 disposa d鈥檈ines per connectar i involucrar a les fam铆lies en la seva proposta. Com la majoria d鈥檃plicacions que hem vist, disposa de versions per a la majoria d鈥檚martphones i ordinadors. Si vols ampliar la informaci贸 sobre ClassDojo, vam dedicar un post espec铆fic a aquesta utilitat que pots llegir aqu铆.

Aplicacions per a docents pel dia a dia - CLASSSCREEN I TWEEK CALENDAR

Classroomscreen

De manera resumida, Classcreen es podria descriure com un escriptori virtual que es pot projectar a la pantalla o pissarra digital, amb una gran quantitat d鈥檈ines per a gestionar el dia a dia de l鈥檃ula. Quan diem 鈥渦na gran quantitat d鈥檈ines鈥 ho diem de deb貌: disposa d鈥檜n rellotge, calendari i temporitzador, indicadors del nivell de soroll que volem en cada moment, llan莽ador de daus a l鈥檃tzar, s铆mbols per indicar el tipus de tasca o treball que realitzarem, codis QR, sem脿for, eina de dibuix i altres funcionalitats que us animem a descobrir.

Com veieu, es tracta d鈥檜na eina molt vers脿til i amb moltes possibilitats per gestionar el treball diari de l鈥檃ula. 脡s una de les millors apps per a docents pel que fa a possibilitats. Teniu l’opci贸 de registrar-vos per guardar algunes dades i no haver de comen莽ar sempre de nou, per貌 la versi贸 gratu茂ta es suficient i plenament funcional per al seu prop貌sit.

apps per a docents tweek

Tweek Calendar

La darrera aplicaci贸 que us pot ajudar a gestionar l鈥檃ula durant el dia a dia us presentem 茅s la m茅s senzilla de totes, per貌 no per aix貌 la menys interessant. La proposta de Tweek consisteix en la creaci贸 d鈥檜n calendari de tasques setmanal, dissenyat expressament per a poder ser impr猫s en paper.
Aix铆 doncs, amb una interf铆cie senzilla i unes funcionalitats molt b脿siques, aquesta aplicaci贸 茅s especialment interessant per aquells de vosaltres que us voleu planificar la setmana i no necessiteu cap eina complicada ni elaborada.
Amb ella podeu:

 • Imprimir calendaris d鈥檃ctivitats
 • Indicar tasques per fer a casa o durant les vacances
 • Indicar els temes que es tractaran di脿riament
 • Planificar tasques setmanals d鈥檜n projecte

Aquesta aplicaci贸 disposa d鈥檜n pla de pagament, a un preu molt redu茂t, per貌 que no 茅s necessari si simplement busqueu una eina senzilla per tenir la planificaci贸 setmanal impresa.

Fins aqu铆 arriba el nostre recull d鈥檃pps per a docents. Esperem que us hagi resultat interessant i inspirador. Si ja coneix铆eu alguna d鈥檃questes eines, teniu idees i recomanacions d鈥櫭簊 o ens n鈥檋em deixat alguna, no dubteu a compartir-les amb nosaltres a la caixa de comentaris.

Ens acomiadem amb un parell de posts relacionats, tamb茅, amb els entorns digitals i la tasca docent. D’una banda, us oferim una聽guia per aprofitar les reunions amb Zoom聽i, per una altra, tamb茅 podeu llegir el nostre post dedicat a聽com incorporar TikTok a l’aula fent servir l’educaci贸 emocional. Fins la propera!

Amplia les teves compet猫ncies amb els cursos de Doqua

Forma’t en diferents 脿mbits, especialitza’t, activa perfils i molt m茅s amb els seg眉ents cursos.

 • 60 hores

  Treball per projectes3 min read

  Des de: 105,00
 • 60 hores

  Aprenentatge cooperatiu3 min read

  Des de: 105,00
 • 30 hores

  Pl脿stica inicial3 min read

  Des de: 45,00
 • 30 hores

  Coaching a l’aula3 min read

  Des de: 45,00

Feu un comentari

L'adre莽a electr貌nica no es publicar脿. Els camps necessaris estan marcats amb *

Posts anteriors

Aqu铆 tens els 煤ltims articles que hem publicat.

Recorda que pots filtrar-los per tem脿tica des del men煤 superior
Cistella de la compra
Obrir WhatsApp
1
Necessites ajuda?馃槂 Envia'ns un Whats!
Hola! 馃檵馃徏鈥嶁檧锔
Envia'ns un missatge amb el teu dubte i et contestarem de dill-div de 9 a 15h.