Com fer uns bons apunts

En aquest vídeo us proposem una estratègia, apta per alumnes de primària i secundària, per tal d'ensenyar-los a realitzar uns bons apunts.
com fer uns bons apunts

Creieu que el vostre alumnat té problemes en realitzar uns bons apunts? Com bé sabreu, el procés d’assimilació de continguts depèn molt de com s’exposa la informació, el coneixement, i és per aquest motiu que una bona metodologia és clau.

 

Avui proposarem una estratègia ideal per ajudar al vostre alumnat. És un sistema apte tant per a alumnes de primària com de secundària, és innovador i els ajudarà a fomentar l’autoregulació dels continguts. Ells mateixos s’avaluaran, aprendran a exposar els continguts amb les seves paraules, treballaran el repàs actiu i, en definitiva, aprendran de debò amb aquest sistema per obtenir uns bons apunts.

Com fer uns bons apunts a classe i a l'aula

Què us ha semblat el vídeo? Esperem que us ajudi a donar a entendre la importància d’uns bons apunts entre el vostre alumnat. Recordem-ne els punts clau:

 1. Fer un bon subratllat
 2. Dividir la fulla de treball en diferents espais
 3. Traspassar el subratllat a la fitxa
 4. Formular-se una sèrie de preguntes
 5. Repassar activament, responent les preguntes amb respostes pròpies

Voleu veure més vídeos? Us recordem que al Doquablog trobareu un arxiu en constant amplicació amb recursos escrits i audiovisuals creats específicament per a docents com, per exemple, aquesta guia per aprendre a treballar amb Regletes de Cuisinaire.

Comparteix aquest article…

Comparteix a whatsapp
Comparteix a twitter
Comparteix a facebook
Comparteix a pinterest
Comparteix a linkedin

Amplia les teves competències amb els cursos de Doqua

Forma’t en diferents àmbits, especialitza’t, activa perfils i molt més amb els següents cursos.

 • 60 hores , Educació Infantil

  Treball per projectes

  En aquest curs de treball per projectes, aprendràs a elaborar, revisar i validar propostes de treball. Ho faràs mitjançant el coneixement i l’anàlisi de les seves particularitats pedagògiques, sempre amb l’objectiu de fer que l’aprenentatge dels alumnes sigui significatiu. És un curs de treball per projectes apte per infantil, primària i secundària.

  Curs reconegut pel Departament.

 • 60 hores , Educació Infantil

  Aprenentatge cooperatiu

  L’aprenentatge cooperatiu és un enfocament metodològic per a l’aprenentatge de qualsevol contingut en el context escolar. En aquest curs online per a docents, aprendràs diversos mètodes i tècniques per potenciar el treball en equip, fent que l’alumne sigui un agent actiu.

  Curs reconegut pel Departament.

 • 30 hores , Educació Infantil

  Plàstica inicial

  En aquest curs de plàstica per a docents, aprendràs eines i estratègies pràctiques per a fomentar l’educació artística a les etapes d’Educació Infantil i de Primària. Fomentaràs l’experimentació, la creativitat i l’intercanvi de treballs a classe. En aquest curs duràs tot el contingut teòric a la pràctica.

  Curs reconegut pel Departament.

 • 30 hores , Diversitat i educació especial

  Coaching a l’aula

  En aquest curs per a docents, aprendràs a utilitzar el coaching com a eina per a millorar les classes, amb tècniques senzilles i pràctiques per a optimitzar la relació amb els tres agents educatius: alumnes, famílies i docents.

  Curs reconegut pel Departament.

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Posts anteriors

Aquí tens els últims articles que hem publicat.

Recorda que pots filtrar-los per temàtica des del menú superior
avaluar amb rúbriques

Avaluar amb rúbriques

Si necessites saber què és una rúbrica, com fer-ne una i quines alternatives a aquest model d’avaluació hi ha, t’ajudem.

Que es edmodo

Què és Edmodo

T’ajudem a conèixer Edmodo, una de les plataformes digitals més útils a l’aula per comunicar-te amb l’alumnat de manera òptima.