formació del professorat

Canals de Youtube per a docents6 min read

T'ajudem a trobar diferents canals de YouTube per a docents de diferents temàtiques: eines TIC, llengua, jocs per l'alumnat i molt més.
canals de youtube per a docents

No t’ha passat alguna vegada que cercant informació a pàgines webs has acabat buscant vídeos a Youtube? Potser per la immediatesa dels vídeos i pel fet de poder accedir a la informació en un format més visual, hi ha vegades que optem per confiar en youtubers educatius.

De la mateixa manera que podem tenir webs de referència per a cercar informació per a les nostres classes, també està bé poder disposar d’alguns canals de Youtube que puguin ser de confiança. És per això que avui, des de Doqua, volem fer-te una selecció de youtubers educatius perquè els tinguis sempre a mà.

Canals de youtubers docents generalistes

Press play-rafiki

De youtubers docents n’hi ha per a tots els gustos i temàtiques, però també n’hi ha que ens presenten propostes i experiències que, siguis de l’etapa que siguis, sempre trobaràs alguns continguts que et siguin d’utilitat:

Xarxa de Competències Bàsiques: en aquest canal podreu trobar part de la informació que s’han anat compartint els darrers anys a les jornades organitzades per la Xarxa de Competències Bàsiques. Una bona forma de compartir experiències i coneixements amb altres de mestres.

IMGENDE TIC y Educación con Ingrid: en aquest canal l’Ingrid Mosquera comparteix infinitat d’eines i recursos digitals. Sempre està a l’última pel que fa a les TIC i sempre les explica de forma fàcil i amena perquè qualsevol persona pugui aprendre a fer servir les eines. A més, també té una secció de Xerrades educatives on parla amb altres professionals de l’educació de temes ben diversos. 

Educatutos: Josh Borrás, està especialitzat en l’ús de les TIC i és per aquest motiu que crea vídeos curts per explicar eines digitals per a dibuixar, per a crear activitats interactives, per a crear mapes conceptuals… A més, també explica com fer servir les eines que proporciona la suite de Google. 

TeacherCast (en anglès): Jeff Bradbury disposa d’un canal de YouTube on explica amb vídeos curts com fer servir eines digitals (sobretot de l’entorn Google i Microsoft) i també propostes per treballar dins l’aula. Es poden utilitzar amb l’alumnat o treballar-se dins del claustre.

José David: l’autor d’aquest canal de YouTube és un mestre d’educació primària que crea vídeos dirigits a tota la comunitat educativa. Les seves especialitats són les eines de Google així com eines digitals generals per tal de crear recursos més interactius per a l’alumnat. 

Video tutorial-pana

Canals de YouTube educatius per a primària

Després de veure youtubers professors generalistes, és moment d’escollir alguns canals de YouTube educatius per a primària:

Loroneta: l’Anna és mestra d’audició i llenguatge i en el seu canal es poden trobar propostes per a l’estimulació del llenguatge i la comunicació. 

Class Class Yes Yes: La creadora d’aquesta canal, Iris, és mestra d’educació primària especialista en anglès. En el seu canal trobareu informació i propostes interessants per a tots els mestres de primària. Útil tant si sou de l’especialitat d’anglès com si no.

Mestres confinades: En aquest canal trobareu propostes i jocs per aplicar amb l’alumnat de primària, creades per diferents mestres de primària durant el confinament. 

James Van der Lust: James és un mestre de primària que crea pel seu canal diversitat de vídeos relacionats amb la docència. Tracta l’educació emocional, les metodologies, tècniques de memorització, aprenentatge de la llengua, etc.

La Eduteca: en aquest canal de YouTube trobem a Óscar Alonso, qui penja vídeos explicant continguts molt concrets del currículum. Són vídeos que serveixen de complement al treball fet a l’aula i ajuden a reforçar-ne la comprensió. 

ExpCaserosMix: si t’encanta fer experiments amb l’alumnat per tal que puguin fer hipòtesis sobre què passarà després de l’experiment, no et perdis aquest canal. 

National Geographic Kids (anglès): una forma diferent i entretinguda d’apropar els continguts de primària a l’alumnat. Aquest canal disposa de molts vídeos curs on s’expliquen curiositats diverses sobre la ciència, la naturalesa o els animals. A la vegada, es pot anar practicant l’aprenentatge de la llengua anglesa!

Canals de YouTube educatius per a secundària

I per acabar, anem a veure youtubers educatius pel professorat de secundària:

· Unicoos: David Calle és un professor que fa molts anys que penja vídeos per explicar amb detall les àrees de matemàtiques, física, química, dibuix tècnic i tecnologia. Tots ells amb diferents nivells de profunditat que poden arribar a englobar temes des de secundària fins a la universitat.

Minuto de Física: si el que busques són vídeos curts per explicar qüestions molt concretes sobre física y ciència en general, no et perdis aquest interessant canal.

Lengua y Letiratura: arran de la COVID, Leticia Ureña va crear aquest canal de YouTube on ha penjat vídeos que poden ajudar a l’alumnat a resoldre dubtes relacionats amb la llengua i la literatura castellana. 

Clases de Lengua: per complementar l’anterior canal, Javier Lara també va crear-se un canal per tal d’apropar la llengua i la literatura castellana a partir de vídeos curts i pràctics. 

La ruta de la Historia: Sergio Paredes apropa els detalls de la Història a l’alumnat de secundària per tal de complementar i ajudar a la feina que es realitzi a l’aula.

Anglo-Link: Un canal per a tot el professorat d’anglès. Aquest canal de youtube pot ser d’utilitat per ajudar a l’alumnat a treballar aquelles parts de l’aprenentatge de la llengua que els puguin ser més dificultoses. 

ArteHistoria: el professorat d’Història de l’Art no es pot perdre aquest canal. S’hi mostren recreacions en 3D i, de forma molt ben documentada, diferents aspectes relacionats amb la Història de l’Art Universal i d’Espanya. 

Jon Bergman (anglès): si t’interessa profunditzar en el flipped learning és genial. Sobretot, és útil per disposar de vídeos en anglès per acompanyar les teves sessions. 

Per acabar...

Què t’ha semblat aquest recull de youtubers educatius? Si en trobes a faltar algun que per a vosaltres sigui un referent, no dubtis en avisar-nos i ampliarem el post!

Per acomiadar-nos, et deixem amb un parell de publicacions sobre el món digital. D’una banda, t’oferim un recull de 8 apps per a docents que t’ajudaran a gestionar l’aula. D’una altra, en aquest post reflexionem sobre com fer servir les xarxes socials a l’escola, amb exemples d’activitats que podem realitzar amb el nostre grup. Esperem que et siguin d’utilitat, ens tornem a llegir aviat!

Comparteix aquest article…

Amplia les teves competències sobre el tema d'avui amb aquests cursos

Millora la comunicació entre tots els components del centre educatiu, utilitza eines digitals o refina les teves capacitats docents amb els nostres cursos del perfil professional de Metodologies Globalitzades.

  • 60 hores

    Treball per projectes3 min read

    Des de: 105,00
  • 60 hores

    Aprenentatge cooperatiu3 min read

    Des de: 105,00
  • Educació Secundària

    Introducció a la comunicació3 min read

    0,00

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Posts anteriors

Aquí tens els últims articles que hem publicat.

Recorda que pots filtrar-los per temàtica des del menú superior
Cistella de la compra
Obrir WhatsApp
1
Necessites ajuda?😃 Envia'ns un Whats!
Hola! 🙋🏼‍♀️
Envia'ns un missatge amb el teu dubte i et contestarem de dill-div de 9 a 15h.